Masaüstü PC'de Thunderbolt 3 desteği için harici kart kullanmanız gerek. Ben bugüne kadar doğrudan Thunderbolt 3 portuyla gelen bir anakart görmedim.
O anakart geldi:
www.technopat.net
Lakin ASUS ve Gigabyte gibi üreticiler en azından Thunderbolt 3 kartı desteği sunan anakartlar üretiyorlar. Bu anakartlarda Thunderbolt Header (TB_Header) bağlantısı yer alıyor. Bu bağlantı ne işe yarıyor? Bana sorarsanız tamamen zorlama, Intel'in lisanslama anahtarı gibi düşünün... O ufak kablo anakarta takılamazsa TB3 kart çalışmıyor...
Neyse, şu an piyasada epey bir Thunderbolt 3 kart var ama en günceli Gigabyte'ın Titan Ridge modeli. Bu kart DSL7540 çipini kullanıyor ki bu çip ile DisplayPort 1.4 desteği geliyor.
Özetle PC'de Thunderbolt 3 istiyorsanız aşağıdakileri alacaksınız:
Gigabyte'ın çözümü ASUS anakartlarla da uyumlu.
O anakart geldi:

Thunderbolt 3 Destekli PC Toplama
9900K işlemcili ve doğrudan Thunderbolt 3 destekli bir Dijital Ses İstasyonu (DAW) topluyoruz. Bundan tam 6 sene önce Kedi Müzik için buradaki sistemi
Lakin ASUS ve Gigabyte gibi üreticiler en azından Thunderbolt 3 kartı desteği sunan anakartlar üretiyorlar. Bu anakartlarda Thunderbolt Header (TB_Header) bağlantısı yer alıyor. Bu bağlantı ne işe yarıyor? Bana sorarsanız tamamen zorlama, Intel'in lisanslama anahtarı gibi düşünün... O ufak kablo anakarta takılamazsa TB3 kart çalışmıyor...
Neyse, şu an piyasada epey bir Thunderbolt 3 kart var ama en günceli Gigabyte'ın Titan Ridge modeli. Bu kart DSL7540 çipini kullanıyor ki bu çip ile DisplayPort 1.4 desteği geliyor.
Özetle PC'de Thunderbolt 3 istiyorsanız aşağıdakileri alacaksınız:
- Uyumlu anakart
- Thunderbolt 3 kart
Gigabyte'ın çözümü ASUS anakartlarla da uyumlu.
Son düzenleme: