Masaüstü PC için Thunderbolt 3

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Masaüstü PC'de Thunderbolt 3 desteği için harici kart kullanmanız gerek. Ben bugüne kadar doğrudan Thunderbolt 3 portuyla gelen bir anakart görmedim.

O anakart geldi:

Lakin ASUS ve Gigabyte gibi üreticiler en azından Thunderbolt 3 kartı desteği sunan anakartlar üretiyorlar. Bu anakartlarda Thunderbolt Header (TB_Header) bağlantısı yer alıyor. Bu bağlantı ne işe yarıyor? Bana sorarsanız tamamen zorlama, Intel'in lisanslama anahtarı gibi düşünün... O ufak kablo anakarta takılamazsa TB3 kart çalışmıyor...

Neyse, şu an piyasada epey bir Thunderbolt 3 kart var ama en günceli Gigabyte'ın Titan Ridge modeli. Bu kart DSL7540 çipini kullanıyor ki bu çip ile DisplayPort 1.4 desteği geliyor.

Özetle PC'de Thunderbolt 3 istiyorsanız aşağıdakileri alacaksınız:
  • Uyumlu anakart
  • Thunderbolt 3 kart
Amazon.com: Gigabyte GC-Titan Ridge (Titan Ridge Thunderbolt 3 PCIe Card Component): Computers & Accessories

Gigabyte'ın çözümü ASUS anakartlarla da uyumlu.

Son düzenleme:
Chipset'e kolayca eklenebilecek bir özellik için fazladan 100$ istiyorlar. Intel paraya doyamadı halen.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı