Çözüldü Masaüstü PC SSD'deki Windows'u Görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

blackdutt

Hectopat
Yer
Adana, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim. Büyük ve bana masraf açan bir sorunum var.

Sata2 destekli masaüstü bilgisayarıma 120gb Ssd aldım lakin Ssd'nin içindeki işletim sistemi olan, Win7 X64 açılmadı. "Windows başlatılıyor" diyor sonra restart atıyor ama BIOS'da Ssd görünüyor.

Ssd'i notebook'a taktığımda Windows sorunsuzca açılıyor. Notebook da Sata2 desteğine sahip.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Notebook'taki işletim sistemini masaüstünde başlatmaya çalışırsanız doğal olarak açılmaz tabi.
Windows'un donanımları tanıması gerek. Siz farklı donanımlarla aynı işletim sistemini çalıştırmaya çalışıyorsunız.
Windows kurulurken driverleri donanıma göre yükler. Sıfırdan kurulum yapmalısınız.

İlk önce onu denedim tabii ki ama Windows'u kurarken de dosyaları yükledikten sonra gelen Windows başlatılıyor ekranı donup kalıyor. Normalde o yazının üstünde bir şeyler dönmesi gerek o bile dönmüyor. Kurulumu flashtan den gerçekleştirmeye çalışıyorum bu arada.

Eğer kuruluma başlamazsa başka bir masaüstü bilgisayardan Ssd'e Windows'u kursam, diğer Pc tanır mı o Windows'u?

Sizin sorununuzla bir alakası olur mu bilmem ama buna benzer bir sorun bende de vardı. SSD'mde işletim sistemi yüklü ama açılmıyordu PC. Sorunu şu şekilde çözdüm. SSD'yi SATA 1'e taktıktan sonra hiçbir sorun olmadı. Yani demek istediğim SSD'yi SATA 1'de deneyin.

Sizin sorununuzla bir alakası olur mu bilmem ama buna benzer bir sorun bende de vardı. SSD'mde işletim sistemi yüklü ama açılmıyordu PC. Sorunu şu şekilde çözdüm. SSD'yi SATA 1'e taktıktan sonra hiçbir sorun olmadı. Yani demek istediğim SSD'yi SATA 1'de deneyin.

Anakartımın özelliklerinde Sata 2 destekli olduğu yazıyor lakin, anakartta 4 Sata girişi var ve hepsi aynı. Yanında 2 veya 1 yazmıyor. İhtimalleri deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Sorun çözüldü arkadaşlar, başka bir masaüstü bilgisayarda format atıp, windows yükledim. Sonra kendi bilgisayarıma taktım ve sorun bitti.

Notebook sistemiyle kurulan Windows'lar masaüstü Pc'lere uyum sağlamıyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı