20.000 TL'ye CS2 için sistem yükseltme önerisi

y4w

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor
Ekran Kartı: Nvidia RTX 3060
Anakart: PRIME B450M-K II
RAM: 16 GB Corsair
Selam arkadaşlar, bilgisayarımı yükseltmek istiyorum ama bir türlü ne yapacağıma karar veremedim.

Öncelikle CS2 ve FPS oyunları oynuyorum. Bu PC'yi hazır olarak İtopya'dan satın almıştım ve 3 yıldır kullanıyorum. Sadece çok ısınma olduğundan işlemci fanını değiştirdim. FPS oyunları oynadığım için 240 Hz monitöre geçmeyi düşünüyorum. Bunun için de işlemcimi yükseltmem gerekiyor ama sorun şu ki işlemciyi yükseltirsem muhtemelen anakart desteklemeyecek, onu da yükseltmem gerekecek. Kasayı da değiştirmek istiyorum; içine çok hava girmiyormuş gibi geliyor ve bazen aşırı ısınıyor. Onun dışında ekran kartımın da düşük kalacağını düşünüyorum. Yani komple sistemimi birine satıp üstüne para koyup yeni hazır sistem mi alsam, yoksa şu anki sistemimi mi yükseltsem karar veremedim.

Monitörüm VP249QGR 144 Hz, ve başka bir 0.5 ms 240 Hz IPS monitör ile değiştireceğim. Ona 7-10 bin TL ayırabilirim. Onun dışında diğer bileşenlere harcayabileceğim 20 bin TL param var; yani toplamda 30 bin TL harcamayı düşünüyorum (tabii ekran kartı ve işlemciyi değiştirirsem satıp üstüne koyarım diye düşünüyorum).

Önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Selam arkadaşlar, bilgisayarımı yükseltmek istiyorum ama bir türlü ne yapacağıma karar veremedim.

Öncelikle CS2 ve FPS oyunları oynuyorum. Bu PC'yi hazır olarak İtopya'dan satın almıştım ve 3 yıldır kullanıyorum. Sadece çok ısınma olduğundan işlemci fanını değiştirdim. FPS oyunları oynadığım için 240 Hz monitöre geçmeyi düşünüyorum. Bunun için de işlemcimi yükseltmem gerekiyor ama sorun şu ki işlemciyi yükseltirsem muhtemelen anakart desteklemeyecek, onu da yükseltmem gerekecek. Kasayı da değiştirmek istiyorum; içine çok hava girmiyormuş gibi geliyor ve bazen aşırı ısınıyor. Onun dışında ekran kartımın da düşük kalacağını düşünüyorum. Yani komple sistemimi birine satıp üstüne para koyup yeni hazır sistem mi alsam, yoksa şu anki sistemimi mi yükseltsem karar veremedim.

Monitörüm VP249QGR 144 Hz, ve başka bir 0.5 ms 240 Hz IPS monitör ile değiştireceğim. Ona 7-10 bin TL ayırabilirim. Onun dışında diğer bileşenlere harcayabileceğim 20 bin TL param var; yani toplamda 30 bin TL harcamayı düşünüyorum (tabii ekran kartı ve işlemciyi değiştirirsem satıp üstüne koyarım diye düşünüyorum).

Önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Sistem özelliklerini vahiy yoluylamı indiriyoruz?

Sistem özelliklerini vahiy yoluylamı indiriyoruz?
ilk kez mesaj yazıyorum profil ayarlarından yazdım özellikleri gözükmüyomuş

Sistem Özellikleriİşlemci: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor

Bence komple sisteminizi satın sıfır AM5 sistem alın. 2. El hazır sistemlerede bakabilirsiniz 0 takıntınız yoksa 4070'li sistem bulunabilir. Şuanki sisteminiz 14k 15k ederi var 2.elde.
AM5 ne oluyor? bir de sizce kolayca satabilir miyim arkadaşlarım satamazsın 3 yıllık kullanılmış parçaları diyo

İlk kez mesaj yazıyorum profil ayarlarından yazdım özellikleri gözükmüyormuş.

Sistem özellikleriişlemci: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060.
Anakart: Prime B450M K II.
RAM: 16 GB Corsair.

AM5 ne oluyor? Bir de sizce kolayca satabilir miyim arkadaşlarım satamazsın 3 yıllık kullanılmış parçaları diyor.

Arkadaşını dinleme gayet temizleyip güzel fiyattan satarsın bütün parçaları ve 2. elden arkadaşın dediği gibi 4070 sistem bulunabilir 0 olarak 9060 XT sistem dizersiniz.

29.000 TL'ye İtopya'da şu an 14400F 5060 sistem mevcut var olan sistemi satıp bunu almak çok mantıklı gibi.

Bence komple sisteminizi satın sıfır AM5 sistem alın. 2. el hazır sistemlerede bakabilirsiniz 0 takıntınız yoksa 4070'li sistem bulunabilir. Şu anki sisteminiz 14K 15k ederi var 2.elde.

Hakkında kısmında yazıyor konu sahibinin.

Uykuluyum hiç görmemisim hocam kusura bakmayın🥲

İlk kez mesaj yazıyorum profil ayarlarından yazdım özellikleri gözükmüyormuş.

Sistem özellikleriişlemci: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060.
Anakart: Prime B450M K II.
RAM: 16 GB Corsair.

AM5 ne oluyor? Bir de sizce kolayca satabilir miyim arkadaşlarım satamazsın 3 yıllık kullanılmış parçaları diyor.

Çok rahat satarsın kasanın ederi minimum 12-15 bin TL arasında olacaktır.

ilk kez mesaj yazıyorum profil ayarlarından yazdım özellikleri gözükmüyomuş

Sistem Özellikleriİşlemci: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor

AM5 ne oluyor? bir de sizce kolayca satabilir miyim arkadaşlarım satamazsın 3 yıllık kullanılmış parçaları diyo
Am5 yeni nesil amd işlemcilere deniyor. Sizin r5 3600 şuan am4 bir işlemci ve eski. Am5 platformuna geçmek için yeni anakart almanız lazım. Özellikle cs2 yani işlemci ağırlıklı bir oyuna özel sistem istediğiniz için iyi bir işlemci şart. Am5 anakart aldığınız zaman yeni bir işlemci ve yeni ramlerde almanız gerekiyor. Kısacası bu kadar büyük değişiklikler yerine komple sistemi satıp sıfır am5 sistem almak daha mantıklı. R5 7500f 9060 xt sistem almaya çalışın güzel ikililer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı