Masaüstü PC'de Bluetooth verimli değil

shadow170

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Masaüstü PC'm de Bluetooth kulaklık ve oyun kolu kullanmak için Bluetooth dongle aldım 2 kez ve sonuç olarak bu dongleların inanılmaz sorunlu olduğunu fark ettim. Bu sorun Windows 10 yüzünden mi donanımsal mı bilmiyorum ama verimli bir bağlantı olmuyor. Öncelikle kulaklıktan başlayayım. Kulaklığın tuşuna bastığımda PC'ye bağlanma olasılığı %20. Hani tamamen kafasına göre bir gün bastığım gibi bağlanıyor bir gün bağlanmıyor. İşin garip yanı PC'de Bluetooth ayarlarına baktığımda bağlı yazıyor fakat aletin bundan haberi yok. Kolda da yine aynı muhabbet unut bir daha tanıt falan sürekli bir sıkıntı. Bu iki aleti de herhangi bir telefona ya da laptopa bağlamaya çalışınca sorunsuz bağlanıyorlar. Bu konuda ne yapmak lazım Bluetooth önerileri konuları gördüm hep dongle önerilmiş hatta kimisinde boş ver uğraşma kablo tak bile diyen vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler. Masaüstü PC'm de Bluetooth kulaklık ve oyun kolu kullanmak için Bluetooth dongle aldım 2 kez ve sonuç olarak bu dongleların inanılmaz sorunlu olduğunu fark ettim. Bu sorun Windows 10 yüzünden mi donanımsal mı bilmiyorum ama verimli bir bağlantı olmuyor. Öncelikle kulaklıktan başlayayım. Kulaklığın tuşuna bastığımda PC'ye bağlanma olasılığı %20. Hani tamamen kafasına göre bir gün bastığım gibi bağlanıyor bir gün bağlanmıyor. İşin garip yanı PC'de Bluetooth ayarlarına baktığımda bağlı yazıyor fakat aletin bundan haberi yok. Kolda da yine aynı muhabbet unut bir daha tanıt falan sürekli bir sıkıntı. Bu iki aleti de herhangi bir telefona ya da laptopa bağlamaya çalışınca sorunsuz bağlanıyorlar. Bu konuda ne yapmak lazım Bluetooth önerileri konuları gördüm hep dongle önerilmiş hatta kimisinde boş ver uğraşma kablo tak bile diyen vardı.
Kullandığın adaptör ne? Ben de geçen bir USB Bluetooth adaptör almıştım şimdilik pek sorun yaşamadım.

Markasız ürünler kullandığım. Yani bu anakarta bağlı Wi-Fi kartları gibi düzgün bir şey bulsam paraya kıyıp alayım diyeceğim ama hani USB dongle olunca bana sonuç hepsinde aynı olacakmış gibi geliyor. Malum bu kullandığım aletlerde şu an gecikme ya da çekim sorunu değil benimki. Genelde o konularda bir kalite artışı sağlanıyor gibime geliyor daha pahalı Bluetooth donglelarda ama tabii denemedim bunları. Açıkçası hadi bir deneyeyim demek için de 100TL civarı bir ürün almak da istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı