Masaüstü pencere yöneticisi fazla GPU kullanıyor

mkt80

Hectopat
Arkadaşlar ben Google kullanırken sayfayı kaydırdığımda bile masaüstü pencere yöneticisi çok fazla GPU kullanıyor. Anlayabilmiş değilim bu kadar GPU kullanmasının mantığı ne? Normal mi bu?

Dosya Ekleri

• yüksek gpu.png
    yüksek gpu.png
    11,7 KB · Görüntüleme: 84
O kadar GPU kullanması bence normal değil. Windows Update yapmanızı öneririm. Sistem kararlılığı açısından DISM ile Windows'u onarmayı deneyebilirsiniz. Ben de Google Chrome kullanıyorum fakat öyle değil. Google Chrome, masaüstü pencere yöneticisi'ni kullanıyor diye düşünmüştüm.

Anlık yükseliyorsa normal olabilir.

Arkadaşlar ben Google kullanırken sayfayı kaydırdığımda bile masaüstü pencere yöneticisi çok fazla GPU kullanıyor. Anlayabilmiş değilim bu kadar GPU kullanmasının mantığı ne? Normal mi bu?
Saydamlık efektlerinden dolayı bu. Ayarlar>Kişiselleştirme kısmında Saydamlık Efektleri'ni kapatmayı dene.
1629027619286.png

Bu ayarları yapmakta başka bir yolu.

Saydamlık efektlerinden dolayı bu. Ayarlar>Kişiselleştirme kısmında Saydamlık Efektleri'ni kapatmayı dene. Eki Görüntüle 1471151
Bu ayarları yapmakta başka bir yolu.
Değişen bir şey olmadı.

O kadar GPU kullanması bence normal değil. Windows Update yapmanızı öneririm. Sistem kararlılığı açısından DISM ile Windows'u onarmayı deneyebilirsiniz. Ben de Google Chrome kullanıyorum fakat öyle değil. Google Chrome, masaüstü pencere yöneticisi'ni kullanıyor diye düşünmüştüm.

Anlık yükseliyorsa normal olabilir.
Hocam güncellemeleri denetledim yeni bir şey yok. Anlık yükseliyorsa normal olabilir demişsiniz. Şöyle oluyor, ben sayfayı kaydırırken artıyor bu derecelere kadar geliyor sonra ben kaydırmayı durdurunca geri azalıyor.

Değişen bir şey olmadı.
Bende ondan dolayıydı. Detaylardan dwm.exe'ye ve Chrome'ye sağ tıklayıp önceliğini normal olarak ayarlamayı ve sürücünüzü güncellemeyi deneyin. Ayrıca Chrome ayarlarından donanım hızlandırma da yapıyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı