Masaüstü Pencere Yöneticisi gereğinden çok RAM kullanıyor

Umut Ülker

Centipat
Katılım
10 Mayıs 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Başlıkta da belirtildiği üzere masaüstü pencere yöneticisi bazen 2 GB bazen ise 8 GB kadar RAM kullanıyor. Eski konularda ihtiyaç olduğunda otomatik boşaltılıyor falan denmiş de şu an 16 GB RAM'in yüzde 90'ı kullanılıyor ve hala azalma gibi bir durum söz konusu değil. Bu konuya bir çözüm var mı? Yıllardır çözülemeyen bir sorun ve tamamen şanstan ibaret gibi.

Ekran görüntüsü 2021-05-11 000315.png


Sistem özellikleri: Monster, i7-10750H işlemci, 16 GB RAM, GTX 1650 Ti ekran kartı...
Windows 10 sürümü: 20H2 KB4023057
 
Bende de bu sorun var sorunu bir türlü çözemedim ama bir oyuna girince kendi kendine düşüyor ya da geçici çözüm olarak her arttığında bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz bende en fazla 2 GB'a kadar çıkıyor ama sizinki 8 GB kullanıyormuş hocam dediğim gibi geçici çözüm olarak bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz.
 
Bende de bu sorun var sorunu bir türlü çözemedim ama bir oyuna girince kendi kendine düşüyor ya da geçici çözüm olarak her arttığında bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz.
Evet tabii ki de yeniden başlatınca geçiyor. Ama ertesi gün açtığımda yine yavaş yavaş artıyor. Oyuna girdiğimde de düşüyor normal seviyeye, ram kullanımına gerek olduğu için sanırım. Ama şu an da mantıken var daha demin bilgisayar 15 20 saniye dondu muhtemelen de bunun yüzünden.
 
Evet tabii ki de yeniden başlatınca geçiyor. Ama ertesi gün açtığımda yine yavaş yavaş artıyor. Oyuna girdiğimde de düşüyor normal seviyeye, RAM kullanımına gerek olduğu için sanırım. Ama şu an da mantıken var daha demin bilgisayar 15 20 saniye dondu muhtemelen de bunun yüzünden.

Benimki de bazen artıyor laptop kullanıyorum sizde mi laptop kullanıyorsunuz eski masaüstü bilgisayarımda hep 20 MB civarı kullanıyordu.
 
Bende de aynı sorun var, 4 GB RAM'im bulunuyor 1.5GB'sini masaüstü pencere yöneticisi yiyior nasıl giderebiliyoruz çok merak ediyorum bu Windows'un artık aptal aptal şeyler çıkarmasından bıktım cidden.
 
Windows+s yapın, arama kısmına CMD yazın yönetici olarak çalıştırın SFC /scannow komudunu girin %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatın sorunun çözülmesi lazım.
 
Öncelikle bilgisayarınızda bulunan Microsoft .NET Framework, Microsoft Visual C++ ve DirectX yazılımlarının güncel sürümlerini kullandığınızdan emin olunuz.
Bilgisayarınızın BIOS, chipset, ekran kartı ve diğer aygıtlarının, Windows 10 işletim sistemi ile uyumlu olan güncel sürücülerini kurunuz.
Görüntü + s tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemi'ne sağ tıklayarak "yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC /scannow yazıp enter tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.
Sorunun devam etmesi durumunda, BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip, sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak "yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp, dos ekranı kapandıktan sonra test ediniz.
Sorunun devam etmesi durumunda,
Görüntü + s tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemi'ne sağ tıklayarak "yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek enter tuşuna basınız.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Sorununuz giderilmez ise, yeni bir Windows kullanıcı hesabı oluşturarak durumu test ediniz.
Ayrıca bakınız: Windows 10'da bilgisayar performansını iyileştirmeye yönelik ipuçları
Ayrıca bakınız: Windows 10 Nisan 2018 Güncelleştirmesi'ni yükledikten sonra bazı cihazlar “Hey Cortana” veya Chrome gibi belirli uygulamaları kullanırken takılabilir veya donabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı