Çözüldü Masaüstü pencere yöneticisi GPU'yu %100 kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sadboy_Vanilla

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımda 2 ekran kartı var. Intel UHD Graphics ve NVIDIA MX330. Bugün sabah oyun oynuyordum hiçbir şey yokken. Akşama doğru tekrar gireyim dedim. 5 dakika falan oynadıktan sonra oyun kasmaya başladı. Görev yöneticisine girdiğimde masaüstü pencere yöneticisi Intel ekran kartını 100% kullanıyordu ve oyunda MX330 ekran kartını %8 falan kullanıyordu. Sabah oynadığımda ekran kartı sıcaklığı 65 derecelere falan çıkarken şimdi 58 derece üstüne çıkmıyor. Sorunun çözümünü bilen varsa yardım edebilir mi?

Çözüm
Anakart markanıza göre internet üzerinden araştırabilirsiniz.

Tamamdır teşekkürler.

BIOS önerin için teşekkürler. BIOS ayarları (nasıl olduysa) sıfırlanmış ve maksimum pil tasarrufu modu seçilmiş. Onu tekrardan maksimum performans yapınca her şey düzeldi. NVIDIA denetim masasında entegre grafik sabitliydi değiştirilmiyordu. O da düzeldi.
İntelin driverinden kaynaklıdır diye driverini güncelledim ama bir değişiklik olmadı,
Genel ayarlar kısmında entegre grafik seçili ve sabitli hiçbir şekilde değiştiremiyorum
NVIDIA driver kuruluyken Intel driver kaldırıp başka bir driver kurarsanız uyum konusunda sorum yaşarsınız zaten. DDU (Display Driver Uninstaller) ile hem Intel hem de NVIDIA için temiz kurulum yapın. Öncesinde Intel driver'ını kurmaya dikkat edin.

NVIDIA driver kuruluyken Intel driver kaldırıp başka bir driver kurarsanız uyum konusunda sorum yaşarsınız zaten. DDU (Display Driver Uninstaller) ile hem Intel hem de NVIDIA için temiz kurulum yapın. Öncesinde Intel driver'ını kurmaya dikkat edin.
Tamamdır

Sorunu anladım galiba oyunlar 2 ekran kartınıda kullanmaya çalışıyor. Nedeni ise Forzaya girip fps göstergesini açtım ve yandan da görev yöneticisini açtım. Oyunun fps sayacı ekran kartı kullanımını 50-60% gösterirken görev yöneticisinde sadece 20-30% gösteriyordu. Biraz daha incelediğimde oyunun inteli 20% Masaüstü pencere yöneticisini 80% kullandığını gördüm.

Tamamdır

Sorunu anladım galiba oyunlar 2 ekran kartınıda kullanmaya çalışıyor. Nedeni ise Forzaya girip fps göstergesini açtım ve yandan da görev yöneticisini açtım. Oyunun fps sayacı ekran kartı kullanımını 50-60% gösterirken görev yöneticisinde sadece 20-30% gösteriyordu. Biraz daha incelediğimde oyunun inteli 20% Masaüstü pencere yöneticisini 80% kullandığını gördüm.
Aynı zamanda Mx330 da 20-30% kullanıyordu

Son düzenleme:
Önemli olan kullanma oranı değil aldığınız fps'tir. Intel ekran kartını kullandığı durumda çok ciddi fps düşüşleri olur. NVIDIA ekran kartıyla almanız gereken fps'ten daha düşük alıyorsanız Intel'i kullanmaya çalışıyor demektir. Temiz kurulumu yine de öneririm.

Önemli olan kullanma oranı değil aldığınız fps'tir. Intel ekran kartını kullandığı durumda çok ciddi fps düşüşleri olur. NVIDIA ekran kartıyla almanız gereken fps'ten daha düşük alıyorsanız Intel'i kullanmaya çalışıyor demektir. Temiz kurulumu yine de öneririm.
Tamamdır teşekkürler

Temiz kurulum yaptım her ikisinede ama sorun hala çözülmedi. Onun dışında birşey fark ettim. Forza horizon 4 girdim ve görev yöneticisini açtım. İntel 100% kullanılırken işlemci 0,49-0,50 ghz falan gösteriyordu.

Tamamdır teşekkürler

Temiz kurulum yaptım her ikisinede ama sorun hala çözülmedi. Onun dışında birşey fark ettim. Forza horizon 4 girdim ve görev yöneticisini açtım. İntel 100% kullanılırken işlemci 0,49-0,50 ghz falan gösteriyordu.

Dosya Ekleri

• IMG_20230703_173127_563.jpg
    IMG_20230703_173127_563.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Eğer oyunlarda çok düşük fps alıyorsanız 2. ekran kartını yazılımsal olarak görmüyor demektir. NVIDIA ekran kartını birincil ekran kartı yapacak şekilde BIOS ayarı yapmanız gerekiyor o zaman.

Tamamdır teşekkürler.

BIOS önerin için teşekkürler. BIOS ayarları (nasıl olduysa) sıfırlanmış ve maksimum pil tasarrufu modu seçilmiş. Onu tekrardan maksimum performans yapınca her şey düzeldi. NVIDIA denetim masasında entegre grafik sabitliydi değiştirilmiyordu. O da düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı