PeaCoN
Zeptopat
Daha fazla
Yeni aldığım laptopta şöyle bir sorunla karşılaştım. Masaüstü pencere yöneticisi yüksek GPU kullanımı gözüküyor. Zaman zaman spike yapıyor. Bir de tam anlayamadığım bir şekilde mesela mouse hareket ettirmezken %3 altında iken mouse hareket ettirmeye başladığımda özellikle fareyi sağ üstteki ekran kapatma tuşlarına falan getirdiğimde %90'a kadar bir GPU kullanımı gözüküyor. Ama toplam GPU kullanımı %0 gözüküyor. Bu bir sıkıntı mı tam anlayamadım. Ama ön yargıdan mı bilmiyorum bir FPS düşmesi hissedebiliyorum sanki arada. Masaüstü pencere yöneticisinini yüksek GPU kullanımı ile ilgili internette bulabildiğim tüm şeyleri denedim. NVIDIA driverlarını sildim, güncelledim. Tüm eski versiyonlarını denedim. Donanım hızlandırma GPU zamanlaması'nı kapattım. Windows transparanlığını kapattım. Bir sürü farklı çözüm denedim ama bir çözüme ulaşamadım. Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum.
Laptop HP Victus 16-S0017NT
NVIDIA RTX 4050 (551.23)
Ryzen 7840 HS
İşlemcinin driverını güncelledim sorun çözüldü. Sorun grafik kartında değil, işlemcinin güncel olmadığından dolayı uyuşmamasındanmış sanırım. Umarım bu sorunu yaşayanlara yardımcı olur.
Laptop HP Victus 16-S0017NT
NVIDIA RTX 4050 (551.23)
Ryzen 7840 HS
İşlemcinin driverını güncelledim sorun çözüldü. Sorun grafik kartında değil, işlemcinin güncel olmadığından dolayı uyuşmamasındanmış sanırım. Umarım bu sorunu yaşayanlara yardımcı olur.
Son düzenleme: