Oyunlarda GPU kullanımı düştü

soloqqer

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi sosyaller ,bir süredir GPU'mun kullanım değerleri oynadiğim birçok oyunda yüzde 40-60 arası takılıyordu ve bu beni biraz şüphelendirdi. Bilgisayarı yeni aldığım zaman Resident Evil Village oynamıştım ve o oyunda bir bölgede yüzde 99 kullanım olduğunu biliyordum. Bende Resident Evil Village indirip ayni yere gidip GPU kullanımını test ettim ve GPU kullanımı 72 80 arası olduğunu gördüm aynı bölgede. Bu neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız sevinirim.( istediğiniz testler varsa atabilirim )

Son düzenleyen: Moderatör:
Fpsin azsa performans moduna alabilirsin laptobunu.

1-) performans moduna al.
2-) laptoplarda darboğaz kasalı bilgisayarlardan biraz farklı gözüküyor. İşlemciler, kasalardaki gibi yüksek W çekemiyor. Mobil versiyonları çok mülayim oluyorlar. Bu sebeple W yetmemesinden dolayı darboğaz olabilir.
3-) ekran kartının bir diğer güç kesme sebebi, sıcaklıktır. Sıcaklık yüksek ise %100'ünü kullanamayabilir.

Yukarıdaki 3'ünün de bir kontrol edilmesi gerekiyor.

1-) performans moduna al.
2-) laptoplarda darboğaz kasalı bilgisayarlardan biraz farklı gözüküyor. İşlemciler, kasalardaki gibi yüksek W çekemiyor. Mobil versiyonları çok mülayim oluyorlar. Bu sebeple W yetmemesinden dolayı darboğaz olabilir.
3-) ekran kartının bir diğer güç kesme sebebi, sıcaklıktır. Sıcaklık yüksek ise %100'ünü kullanamayabilir.

Yukarıdaki 3'ünün de bir kontrol edilmesi gerekiyor.

Hocam sıra sıra cevaplayayım.
1-bilgisayar Ultimate modda.
2-laptopu alırken darboğaz yapar mı diye kontol ettim ama yine de ekran kartı islemci şunlar.
4060 Ryzen 77735HS.
3-hocam sıcaklık maxımum 75'e çıkıyor ekran kartında işlemci de aynı şekilde.
Sorun başka ne olabilir peki?

Driver güncellemesi, BIOS güncellemesi yapılmalı, MSI Afterburner gibi bir programda kullanımlar 3A bir oyun ve CS gibi bir oyunda denenmeli. Eğer beklenen FPS'ler olağansa çok endişe etmeye gerek yok. Ama beklenen FPS'lerden düşük seyrediyorsa bir durum değerlendirmek gerekir.

Eğer yükte CPU ve GPU'nuz 75derece üstüne çıkmıyorsa, laptop bayağı serin çalışıyor veya gerçekten kendini zorlamıyor diye düşünebiliriz.

7435 işlemcisi olan laptopumda( ASUS TUF A15), işlemciyi kendi haline bırakınca, odadaki klimayı sobayı kapatıyorum. =)

Driver güncellemesi, BIOS güncellemesi yapılmalı, MSI Afterburner gibi bir programda kullanımlar 3A bir oyun ve CS gibi bir oyunda denenmeli. Eğer beklenen FPS'ler olağansa çok endişe etmeye gerek yok. Ama beklenen FPS'lerden düşük seyrediyorsa bir durum değerlendirmek gerekir.

Eğer yükte CPU ve GPU'nuz 75derece üstüne çıkmıyorsa, laptop bayağı serin çalışıyor veya gerçekten kendini zorlamıyor diye düşünebiliriz.

7435 işlemcisi olan laptopumda( ASUS TUF A15), işlemciyi kendi haline bırakınca, odadaki klimayı sobayı kapatıyorum. =)

Hocam BIOS güncel zaten bilgsayarlarımız da aynı imiş işlemcimin ısınmama sebebi Turbo Boost'u kapatmam yoksa benim işlemci de soba gibi 3AAA oyunlarda 93 derceye çıkıyordu.
Driverlar güncel BIOS da güncel sadece işlemcimin driver güncel değil ve CS de kesinlikle FPS berbat 120 FPS oynuyorum oyunu valordant da da 170 falan FPS oyunlarında FPS değerlerim berbat. FPS oyunlarına girerken tabii ki Turbo Boost'u açıyorum mecburen FPS düşmesin diye ne yapmam gerektiğini de pek bilmiyorum sence ne yapmalıyım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00