Masaüstü Sistem Kabloları Nereye Takılır?

Phospholipid

Hectopat
Katılım
19 Ağustos 2018
Mesajlar
657
Makaleler
1
Çözümler
4
Arkadaşlar bir sistem toplayacağım ama monitör, hoparlör ve bunlar gibi şeylerin kablolarını nereye takacağımı bilmiyorum.
Öncelikle alacağım kasa:
Alacağım monitör:
Sorularım:
Monitörü alınca içinden kablo çıkar mı? Çıkarsa kabloyu görüntü alabilmek için ekran kartına mı takmam lazım? Ekran kartındaki hangi girişe takmalıyım? Ama kasa kapalı iken nasıl kasanın içine bir kablo sokabilirim?
Logitech hoparlörüm var ve bunlardan ses almak için hoparlör kablosunu nereye takmam lazım? Ses kartı illa lazım mı? Anakartın içinden çıkar mı ses kartı? Anakartım: MSI Global
Klavye ve mouse’yi kasadaki USB girişlerine mi takmam lazım? Peki onlar takılıyken ben bir tane USB belleği veri aktarımı içim nereye takacağım?
Bazı sorularım saçma gelmiş olabilir ama ilk kez bir sistem toplayacağım ve bazı şeyler kafama takıldığı için cevaplarını merak ediyorum.
Teşekkürler.
 
İlk önce monitörden kablo çıkmayabilir en iyi kablo seçimin HDMI olacaktır tam görüntüyü vermesi için. Bilgisayarı onboard kullanmayacaksan tabi ki ekran kartına takıcaksın. Ekran kartında HDMI girişi var monitöre taktığın HDMİ kabloyu ekran kartında ki HDMİ girişe takıcaksın. Kasa kapalınının anlamı sağda veya solda paneller açık değil kasanın arkasından takıcaksın. Ses kartına gerek yok. Klavye mouseyi kasanın üstündeki USB girişlere takmıyacaksık. İstersen takabilirsin fakat oraya kulaklık controller falan takarsın.Kasanın arkasına takacaksın. Girişlerden emin olamadıysan internetden bakabilirsin.
Eğer bunları yapamayacağına inanıyorsan bilen ve (Güvenilir) birinden yardım alabilirsin ama benim tavsiyem tamamen kendin deneyip görmen.
 
1. Genelde monitörün kutusundan gerekli kablolar çıkar kasanın arkasında ekran kartının slotlarına takabilirsin. Onboard için gene kasanın arkasında vga,dvi,hdmi girişlerinden biri vardır bağlayabilirisin
2. Harici bir ses kartı almanıza gerek yok, ana kart üzerindeki 3.5 mm doğru jaklara takıp ses alabilirsin
3. Klavye ve mouse için gerekli usb girişi gene kasanın arkasında bulunur, boş kalan usblerden birine usb bellek takabilirsin.

Şimdi linkte ki kasa dışında diğer donanımlarınız nerede (işlemci,ekran kartı,ana kart,ram,psu) eğer tam bilginiz yoksa bilgisayar toplama konusunda, bilen biriyle yapmanızı öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı