Masaüstünde anormal GPU, CPU kullanımı

Makaleler
3
Merhaba, mevcutta kullandığım monitör arızalanınca iade ettim. Yenisini alana kadar eski monitörü kullanıyordum. Bir süredir bu sorunu yaşıyorum, PC'i 5 kere açsam 4 keresinde bu sorunu yapıyor. Aç, kapa; aç, kapa yaparken düzeliyor. Hiçbir sorun yok gibi kullanıyorum. Lakin kapattıktan sonra tekrar açsam aynı döngü başa sarıyor.

Virüs programları ile tarattım, bir şey çıkmadı.(Kaspersky, Malwarebytes)
Statik elektrik yüklenmesidir dedim, kartları ve pili çıkarttım taktım bir süre sonra yine tekrarlardı.
BİOS default yaptım, yine döngü bir süre sonra devam etti.
Sistemi geri yükledim(sağlam yedeğe), yine yapıyor.

Bu sorun donanımsal mı yazılımsal mı çözemedim bir türlü. Donanımsal olsa hiç düzelmemesi lazım. Güç kaynağı sebep oluyor desek, düzgün çalıştığı Windowsda iken durup durupken yine yapması gerekirdi. Lakin düzgün açıldığında istersem 24 saat kullanayım hiç yapmıyor. Ne oluyorsa şu ilk başlatmada oluyor. Orada sıkıntısız açılırsa sıkıntı yok, açılmazsa artık elli defa kapa aç yaparken denk gelirse düzeliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç seçenekleriyle alakalı olabilir mi nihai performansa alın bi nolucak bakalım ya da msconfig ayarlarına dokundunuz mu hiç
Maksimum performansta kullanıyorum zaten her zaman. Ondan olsa sürekli yapması gerekirdi, şuan mesala hiçbir sorun yok gibi çalışıyor. 1 reset atsam belki 10dk yine buna uğraşacağım. :))

Maksimum performansta kullanıyorum zaten her zaman. Ondan olsa sürekli yapması gerekirdi, şuan mesala hiçbir sorun yok gibi çalışıyor. 1 reset atsam belki 10dk yine buna uğraşacağım. :))
O zaman demek ki ön yükleme ile alakalı bir sorun var. Arka plan uygulamalarını tamamını kapaatbilir misiniz.

Nasıl oluyor bilmiyorumda, sanırım monitör kasaya statik elektrik atıyor. Buda CPU, GPUnun ayarlarını hoplatıyor. Statik elektrik boşaltması yaptım dün üç beş defa kapat aç yaptım sorun olmadı. Öyle kullandım, sabah tekrar baktım yine yaptı. Yeni monnitör alana kadar bunla idare etmem lazım.

Monitörün kasaya bu statik elektrik atmasını nasıl engelleyebilirim? Normalde topraklama var evde, prizlerde falan ama bir şekilde bu durumu yaşıyorum. Pc kapatmadan kasa bağlantısını çeksem her defasında kapanırkenki statik geçmez sanırım?

Pc tamir servisinde çalışan kimse yok mu, fikriniz nedir bu durumla alakalı?

Neden statik elektrik olabilir diye düşünüyorsun derseniz, başka monitör bağladım pc'ye yine aynısını yaptı. Kasayı açtım, ekran kartını+ram+bios pilini çıkardım tekrar taktım ve tabi başka monitör(kardeşim monitörü) bağlı olarak sistemi açtım. Birkaç defa yeniden başlattım bu durumu yapmadı.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı