Masaüstünde Fare ve Klavye Çalışmama Sorunu

151202

Kilopat
Başlıkta da belirttiğim gibi sadece masaüstünde çalışmıyor. Aslında USB girişi çalışmıyor da diyebilirim çünkü telefon kablosunu da görmedi. Masaüstüne gelmeden önce BIOS'a girebiliyor, güvenlik modu seçme kısmında klavye falan çalışıyor ama nasıl oluyorsa masaüstüne geldi mi kalıyor öyle. Güvenlik modunu açarak girmeyi de denedim, orada da çalışmıyor masaüstüne geldi mi.

Neden böyle oldu anlamış değilim... Yattım kalktım bu şekilde oldu. PC'yi kapatmadım bile oyun indiriyorum diye.

Windows'u baştan kurayım diyorum ona bile izin vermiyor. O kısımda da hareket etmiyor.

Anakartım Asus Maximus VIII Hero

Başlıkta da belirttiğim gibi sadece masaüstünde çalışmıyor. Aslında USB girişi çalışmıyor da diyebilirim çünkü telefon kablosunu da görmedi. Masaüstüne gelmeden önce BIOS'a girebiliyor, güvenlik modu seçme kısmında klavye falan çalışıyor ama nasıl oluyorsa masaüstüne geldi mi kalıyor öyle. Güvenlik modunu açarak girmeyi de denedim, orada da çalışmıyor masaüstüne geldi mi.

Neden böyle oldu anlamış değilim... Yattım kalktım bu şekilde oldu. PC'yi kapatmadım bile oyun indiriyorum diye.

Windows'u baştan kurayım diyorum ona bile izin vermiyor. O kısımda da hareket etmiyor.

Anakartım Asus Maximus VIII Hero

• BIOS ayarlarından USB ayarlarını enable olarak aktif edin ki sorun muhtemel bu değildir sadece emin olun.
  • Anakartınız da 6x USB 3.0 8x USB 2.0 görüyorum. Taktığınız donanımları 2.0 a çekin ya da PS/2 girişli bir mouse bulun anakartınızın 3.0 driverlarını kurun bir deneyin.
  • Sorununuz büyük ihtimal 3.0 ve 2.0 arasındaki uyumsuzluktandır. 14 USB girişini de deneyin. Bir driver uyumsuzluğu var gibi, güncel anakartınızın driverlarını kurun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı