Masonluk nedir?

Durmazzali47

Hectopat
Bugün Habertürk'te "Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası" denen Türkiye'de resmî bir şekilde faaliyet gösteren bir dernekten gelen bir mason, masonluğu anlattı.

İlk başta "ne saçmalayacak acaba" gibi bir ö yargı ile dinlemeye başladım ancak adamı dinledikçe "e hiç de kötü bir şey yoook?" demeye başladım. Sonra merak edip internet üzerinden de biraz araştırma yaptım zira şu ana kadar masonluğu hiç de araştırmayı düşünmemiştim. Tüm bildiklerim ne duyduysam oydu. Sonra biraz baktım ve hiç de öyle "Allahım bu ne kötülük böyle" diyebileceğim bir şey göremedim.

Oysa şu ana kadar masonluk siyonizm ile, ABD ile, dünyayı yönetenler ile, kötü niyetli oryantalistler ile, Türk ve Müslümanlara kötülük yapanlar ile özdeşleşmiş toplumda. Ama programdaki adamın da anlattığına göre mason olmak Müslüman/Hristiyan/Budist vb. olmanıza engel olmuyor. Hangi siyasi gôrüşten olduğunuza bakmıyor. Kendi çapında ahlâki, sosyal ve hayata karşı bir bakış içeren aşırı sıradan bir insan topluluğu gibiler. İçerisinde aile sevgisi, vatan sevgisi gibi gayet hepimizin bildiği erdemler var. Yani en azından benim araştırmalarım ve kendine "Büyük Üstad diyen Remzi Sanver" adlı bu kişinin anlattıkları öyle söylüyor.

Onun için kafam karıştı. Daha bugün edindiğim bu küçük çaplı bilgiler ile içinde büyüdüğüm toplumun içerisindeki bilgi ve söylentiler baya bi çelişiyor. Tabi ben de dediğim gibi çok bilmiyorum, ilk defa bugün ciddi bir şekilde incelemek istedim ve şimdilik ön izlenimim "e bunlar da normal insan işte ne varmış yani?" şeklinde oldu.

Konu hakkında daha detaylı bilgisi olanlar var mı? Paylaşırlarsa sevinirim.

Saygılar.

@Andar Han bu konu hakkında bir bilginiz var mı hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı