Masterclass vs MEB onaylı berber kursu fiyat karşılaştırması

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar, öncelikle iyi akşamlar. Kafam çok karışık. 5 ay depoda çalıştım, YKS çalıştım, üniversite okumadım ama bıraktım. Neyse, berber olmak istiyorum, hedefim bu. Ben normal sıradan mahalle berberi olmak veya oraya gidip çıraklıkla öğrenmek istemiyorum. Uzun ve meşakatli ve öğretmiyorlar da. Neyse, ben kurs tutacaktım, arkadaşlar işten ayrıldım zaten ailevi sebeplerden dolayı. Kurs da masterclass, birebir öğretmek için çok fazla bir ücret istedi, kabul etmedim. Çok pahalı, aylık 40 bin, 2 ay gidicektim, 80 bin TL çok para. Bende başka bir kurs buldum, grup şeklinde 6 kişi en fazla ve 2 aylık ücret 22 bin TL. Normal olması gereken fiyat bu, MEB onaylı belge de veriyor. Son 1 kontenjan kalmış, yoksa 32 bin zam olacak artık dediler. Yarın gideceğim ama evimden yaklaşık 37 km ve az uzak. Eğitim günüm haftada 2 gün, 3'er saat şeklinde temel en azından öğrenmek ve geliştirmek istiyorum ama arada kaldım. Yardımcı olur musunuz? Çok karışık kafam.

Bana gayet mantıklı geldi. Anladığım kadarıyla boştasın, girip bir işe çalışmaktansa, berberliği de severek yapabileceğine inanıyorsan gayet güzel geleceği olan bir meslek. Kursun içeriğini bilmiyorum, kıytırık ve pek bir gelişim sağlayamayacak bir kurssa Masterclass olan da olabilir ama. Gerçekten eğitimde baya fark olacaksa verilir yani o para. Ben MEB'in olduğu ve sertfika verdiği için kıytırık olduğunu pek düşünmüyorum. Sermayen varsa dükkan açabilirsin, yoksa %50 bir kuaföre girip çalışabilirsin. Kazandığının yarısını verirsin. Çıraklık ve öğretmedikleri konusunda haklısın. Berberlik çok da uzun sürede öğrenilecek kadar detaylı bir meslek değil. 2-3 aylık bir kursta gayette başlangıç seviyesi öğrenebilirsin. Çıraklık yapıp kimsenin ağız kokusunu çekmene gerek yok. Hakkında hayırlısı olsun.

80 binliği elemeniz iyi olmuş, gereksiz pahalı. Bence 22 bin TL'lik kursu zammı yemeden hemen ayarlayın, o fiyata kaçmaz. Ama beklentiniz "2 ayda profesyonel olacağım" değil, "temeli ve belgeyi alıp yoluma bakacağım" olsun. Yol gözünü korkutmasın, gidilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı