Ne kadar sıklıkta bir yapılmalı konusu kişiden kişiye değişir. Vücut, yaş oranına göre birçok değişkene bağlıdır. Tavsiyem bu konulara bu yaşlarda takılmayın.
Bu arada bir şey soracağım. Tamam doğru dediğiniz de, ben 13 yaşında mastürbasyona başladığımda zevk suyu geliyordu. Nasıl oluyor bu? Gelişimim mi hızlı acaba?
Dostum herkes ergenliğe aynı yaş grubunda girmeyebilir. Belli ki ergenliğe yaşıtlarına göre geç girmişsin. Bunda anormal bir durum yok. Ama sen bu konuyu kafana takıyorsan doktora gitmelisin. Sana en doğru cevabı doktor verecektir.
Bu arada bir şey soracağım. Tamam doğru dediğiniz de, ben 13 yaşında mastürbasyona başladığımda zevk suyu geliyordu. Nasıl oluyor bu? Gelişimim mi hızlı acaba?
Dostum herkes ergenliğe aynı yaş grubunda girmeyebilir. Belli ki ergenliğe yaşıtlarına göre geç girmişsin. Bunda anormal bir durum yok. Ama sen bu konuyu kafana takıyorsan doktora gitmelisin. Sana en doğru cevabı doktor verecektir.
Asla doktora gidemem, aileme söylemeye utanıyorum hocam. Birkaç yıl daha bekleyip yine olmaz ise gideceğim. En geç kaç yaşında gelmez ise sıkıntı olur?
Bilemeyiz yani hocam ne olduğunu tam olarak. Çekinme, doktora git ailen ile. İleride ciddi sorunlar yaşamaktan iyidir. Baban, annen biliyor senin ne yaptığını. Herkes aynı yollardan geçti çünkü.