Mate 20 Lite hızlı şarj zararlı mı?

AshinaJiesheer

Megapat
Merhaba arkadaşlar,

Birkaç gün önce Mate 20 Lite aldım, pil ömründen de çok memnunum fakat şarja taktığımda 1 saatte %80 civarında doluyor. Hızlı şarj özelliğinden kaynaklanıyorsa; hızlı şarj özelliği telefonun batarya ömrünü kısaltmaz mı? Eğer düşündüğüm gibiyse bu özelliği nasıl kapatabilirim? Sorun teşkil eder mi ? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlı şarj yüzünden hızlı doluyor. Hızlı şarj bir nimet. Kafaniza takmayın batarya hızlı şarja dayanıklı şekilde üretiliyor zaten. Hızlı şarj özelliğini kullanmaya devam edin.

Hızlı şarj yüzünden hızlı doluyor. Hızlı şarj bir nimet. Kafaniza takmayın batarya hızlı şarja dayanıklı şekilde üretiliyor zaten. Hızlı şarj özelliğini kullanmaya devam edin.

Hızlı şarj "sayesinde" demelisin. Yüzünden dediğinde bir olumsuzluk durumu belirtir. Türkçe'ye karşı hassasım, düzelteyim dedim :)

Bu arada hızlı şarj iyidir fakat aşırı ısınma yapıyorsa normal şarj modunda da şarj edebilirsin. Bazı durumlarda hızlı şarj zararlı olabiliyor.

Galaxy j6 cihazım 3 saat 10 dakikada doluyor. Bence bu hızlı şarj nimetinden sonuna kadar faydalanın. Özellikle hızlı şarj için üretiyorlar. Sorun olmaz.

3000 mAh bataryayı hızlı şarj ile şarj etmek için 3 saat 10 dakika çok fazla. Bu işte bir yanlışlık olmasın? Ben Note 5'i hızlı şarj özelliği kapalıyken, 1 saat 45 dakikada şarj ediyorum.

3000 mAh bataryayı hızlı şarj ile şarj etmek için 3 saat 10 dakika çok fazla. Bu işte bir yanlışlık olmasın? Ben Note 5'i hızlı şarj özelliği kapalıyken, 1 saat 45 dakikada şarj ediyorum.
Bende hızlı şarj var demedim ki:). 5V 1A adaptörü ile 3 saat 10 dakikada doluyor. Keşke bende de hızlı şarj olsa anlamında bu nimetten faydalanın dedim.

Bende hızlı şarj var demedim ki:). 5V 1A adaptörü ile 3 saat 10 dakikada doluyor. Keşke bende de hızlı şarj olsa anlamında bu nimetten faydalanın dedim.

Ben de hızlı şarj ile o sürede dolduruyorsun sandım dostum ama normal şarjda bile sanki biraz yavaş gibi. Aldığın günden beri böyle mi?

Ben de hızlı şarj ile o sürede dolduruyorsun sandım dostum ama normal şarjda bile sanki biraz yavaş gibi. Aldığın günden beri böyle mi?
Tüm J6'larda böyle. Kutudan 1A'lik adaptör çıkınca böyle oluyor. 2A'lik şarj aleti bozar diye kullanmıyorum ama deneme amaçlı bir kere şarj ettim ve çok değişen bir şey olmadı. 2 saat 45 dakika gibi bir sürede şarj oldu. Ama sorun teşkil etmiyor çünkü şarjı 2 gün gidiyor. Bende geceden geceye takıyorum:).

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı