Mate 20 Lite'tan P40 Lite'a geçilir mi?

Bir süredir bende bu bütçede telefon araştırıyorum, birkaç marka için araştırdığım kadarıyla şu şekilde.

Samsung: AMOLED olduğu için tüm ikinci el ilanlarda AMOLED yanığı ve pembeleşme sorunu görüyorsun, o yüzden bu modelleri alırken dikkat et. 3K civarı temizlerini bulmak zor bu modellerin ama arada bir düşüyor piyasaya.
  • S8
  • S9+
  • Note 8 (Snapdragon olan)

Xiaomi:
  • Mi 9: Temizleri muhtemelen bütçeni aşacaktır ama 4K civarı bulunabiliyor Snapdragon 855 uzun yıllar yetecek bir işlemci. Ekranda yine AMOLED yanığı olma olasılığı var.
  • Mi 9T Pro: Mi9 ile benzer nitelikte fakat ön kameraya dikkat etmek gerek alırken yine fiyat olarak genelde 4K civarı fiyatlardan başlıyor.
  • Note 8 Pro: Başta hiç sıcak bakmadığım bir modeldi fakat G90t fena bir işlemci değil, ekran konusunda IPS, AMOLED kullanıyorsan başta üzebilir ama ikinci elleri 64 GB için 2.5k 128 GB olanlar için 2.8-3K gibi fiyatlarda. Note 10 seriside fena değil ve AMOLED ekran var ama fiyatlar biraz daha pahalı ama düz Note 10 3K civarına bulunabilir yine de.

OnePlus:
  • OnePlus 5: Başta gözüme iyi gözüken bir telefon 3K civarında fiyatları AMOLED ve SD835 işlemci var. Sonradan beğenmeme nedenim mi 9 diyebilirim.
  • OnePlus 6: SD845 işlemcili bir model OnePlus 5 ile en büyük farkı sanırsam RAM seçeneğiydi şu anda tam hatırlamıyorum.

Huawei:
  • P40Lite: Kağıt üzerinde fena değil 7 nanometre bir işlemci 6 GB RAM ve 128 GB hafıza bunlara ek 40W şarj desteği fakat internette fazla kirlilik var kimisi arayüzü olsun genel kalitesi olsun kötü diyor kimisi fiyatına göre başarılı olduğunu. 2.5k ya bulunabiliyor bence de fiyatına göre iyi bir cihaz.
Dipnot: Snapdragon tarafında eski işlemcilere bakacaksanız SD835 altına düşmemeye çalışın. Pil ömrü arıyorsanız nanometreye dikkat edin. MediaTek tarafında en az G90 ve üstü olsun. Ek olarak bu işlemcilerde performans model numarasına göre orantılı artmıyor mesele G80 performans olarak hem G85 hem G88'den daha iyi bir işlemci.

Bir önceki telefonum P40Lite idi. Arka kapak kronik sorunlu(plastik) sadece kılıf çıkartıp takarken bile çiziliyor, pil şişmesi yaşadım, video kalitesi çok kötü. Google servisleri olmaması ciddi bir dezavantaj. Kameranın etrafında bronz rengi kenarları oval bir kare şeklinde şeklinde çizgi var o çıkabiliyor düştüğünde.

Bir önceki telefonum P40Lite idi. Arka kapak kronik sorunlu(plastik) sadece kılıf çıkartıp takarken bile çiziliyor, pil şişmesi yaşadım, video kalitesi çok kötü. Google servisleri olmaması ciddi bir dezavantaj. Kameranın etrafında bronz rengi kenarları oval bir kare şeklinde şeklinde çizgi var o çıkabiliyor düştüğünde.

Keşke şu telefona şöyle kullanan kesim yorum yapsa da bizde anlayabilsek nasıl bir telefon. Yalnız bu video kalitesi olayına takıldım ne anlamda kötü 1080p IPS bir ekranı var günümüzde bu fiyatlara 720p telefonlar varken tam olarak neresi kötü acaba?

Keşke şu telefona şöyle kullanan kesim yorum yapsa da bizde anlayabilsek nasıl bir telefon. Yalnız bu video kalitesi olayına takıldım ne anlamda kötü 1080p IPS bir ekranı var günümüzde bu fiyatlara 720p telefonlar varken tam olarak neresi kötü acaba?

En başlıca sebebi OIS olmaması bunlar haricinde şuanın teknolojisi ve çıktığı dönemine bakarsak video kalitesi yetersiz kalıyor. Ekran bakımın IPS Ekran'a baktıkça rahatsız oluyorum. Aktif olarak kullandığım cihaz iPhone 12 arada segment farkı var kıyaslamak istemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı