Matebook D15 alınır mı?

Fiyatına göre donanım konusunda daha iyileri var gibi. Ama yapısı ve ekranı oldukça kaliteli. Bu fiyatlarda Ekranı IPS olan, günlük kullanımda ve basit oyunlarda memnun edecek bir laptop var mı?

En ucuz bunu buldum. Kozmetik olarak güzel bir ekranı, şık bir tasarımı ve ışıklı klavyesi.
Boyutuda senin önerdiğin notebook gibi.
Özellik ve performans olarak senin önerdiğinden çok ama çok iyi.

GTX 1650 ile Valaront gibi düşük oyunlar değil, Witcher 3 gibi baba oyunlar bile oynayabilirsin Full ayarda akıcı bir şekilde.
İşlemci ise Intel'in 9.nesil i5 bir işlemci. Yanlış hatırlamıyorsan 6 çekirdekli. Bu da ofis, render, complier, 3D modelleme veya grafik tasarımı gibi iş alanlarında
Senin işini çok ama çok iyi görecek.

İstersen Linux ve OS X kurup performansını artırabilirsin. Yani iş alanlarında kullanacağın programlar daha iyi çalışır.
Çünkü FreeDOS.
Fiyatı ise 6300 TL.

Biraz daha bekle demek isterdim ama dolar artıyor.

En ucuz bunu buldum. Kozmetik olarak güzel bir ekranı, şık bir tasarımı ve ışıklı klavyesi.
Boyutuda senin önerdiğin notebook gibi.
Özellik ve performans olarak senin önerdiğinden çok ama çok iyi.

GTX 1650 ile Valaront gibi düşük oyunlar değil, Witcher 3 gibi baba oyunlar bile oynayabilirsin Full ayarda akıcı bir şekilde.
İşlemci ise Intel'in 9.nesil i5 bir işlemci. Yanlış hatırlamıyorsan 6 çekirdekli. Bu da ofis, render, complier, 3D modelleme veya grafik tasarımı gibi iş alanlarında
Senin işini çok ama çok iyi görecek.

İstersen Linux ve OS X kurup performansına performansta katabilirsin. Çünkü FreeDOS.
Fiyatı ise 6300 TL.

Biraz daha bekle demek isterdim ama dolar artıyor.
Hocam şimdi para biriktirmeye başlasam zaten param olduğunda tekrar fiyatı artacak sonra tekrar sonra tekrar...Bence Türkiye'de bir teknolojik aleti almak için en uygun zaman "şimdi"dir.Ve şu an ne yazık ki bütçem 5000 TL.Neyse eğer matebook Valorant'ı akıcı oynatırsa benim için uygundur.Bir de Nirvana S-500 sizce nasıl?Tn panel olması veya markası bir sıkıntı çıkartır mı?

Hocam şimdi para biriktirmeye başlasam zaten param olduğunda tekrar fiyatı artacak sonra tekrar sonra tekrar...Bence Türkiye'de bir teknolojik aleti almak için en uygun zaman "şimdi"dir.Ve şu an ne yazık ki bütçem 5000 TL.Neyse eğer matebook Valorant'ı akıcı oynatırsa benim için uygundur.Bir de Nirvana S-500 sizce nasıl?Tn panel olması veya markası bir sıkıntı çıkartır mı?
Tipini hiç beğenmedim ve Intel'in U serisi işlemcileri genel olarak 2 çekirdekli oluyor ve ısınma olduğu az bir şey oyunlara drop giriyor.

Ama bu notebook da iki seçenek oluyor i5 ve i7 ikisde 4 çekirdekli, aralarında ki tek fark Turbo Boost ile;
İ5 3.9Ghz
i7 4.60 Ghz gibi korkunç bir frekansta çalışıyor.
Ama yalnızca bir çekideği.

MX230 Nvidia ekran kartı Vega 8'den iyi mi bilmiyorum. Ama benim masaüstü ortamımda buluna Vega 8 ile yarışamayacağını düşünüyorum.

Tİpi kötü hocam kozmetiğini sevmedim.

Tipini hiç beğenmedim ve Intel'in U serisi işlemcileri genel olarak 2 çekirdekli oluyor ve ısınma olduğu az bir şey oyunlara drop giriyor.

Ama bu notebook da iki seçenek oluyor i5 ve i7 ikisde 4 çekirdekli, aralarında ki tek fark Turbo Boost ile;
i5 3.9GHz
i7 4.60 GHz gibi korkunç bir frekansta çalışıyor.
Ama yalnızca bir çekideği.

MX230 NVIDIA ekran kartı Vega 8'den iyi mi bilmiyorum. Ama benim masaüstü ortamımda buluna Vega 8 ile yarışamayacağını düşünüyorum.

Tİpi kötü hocam kozmetiğini sevmedim.

Hocam biraz araştırdım ve şu laptopu buldum:
ACER Aspire 3 A315-42 Amd Ryzen 7 3700u 8gb 512gb Ssd Freedos 15.6" Fhd Taşınabilir Bilgisayar | Trendyol
Tip ve malzeme kalitesi olarak Matebook'un çok gerisinde kalıyor ama Ryzen 7-3700U kullanıyor ve VEGA-10 kullanıyor. İnternetteki testlere bakılırsa Vega 10, VeGA-8'den bir tık daha iyi ve Ryzen 7 3700U daha az ısınıyor. Ve Matebook'un aksine bunda RAM yükseltme seçeneği var. Hem fiyatı da daha ucuz. Bunu alırsam belki gelecekte masaüstü bir sistem toplayabilirim. Ne dersiniz, sizce bu laptop iyi midir?

Tipini hiç beğenmedim ve Intel'in U serisi işlemcileri genel olarak 2 çekirdekli oluyor
Hocam biraz araştırdım ve şu laptopu buldum:
ACER Aspire 3 A315-42 Amd Ryzen 7 3700u 8gb 512gb Ssd Freedos 15.6" Fhd Taşınabilir Bilgisayar | Trendyol
Tip ve malzeme kalitesi olarak Matebook'un çok gerisinde kalıyor ama Ryzen 7-3700U kullanıyor ve VEGA-10 kullanıyor. İnternetteki testlere bakılırsa Vega 10, VeGA-8'den bir tık daha iyi ve Ryzen 7 3700U daha az ısınıyor. Ve Matebook'un aksine bunda RAM yükseltme seçeneği var. Hem fiyatı da daha ucuz. Bunu alırsam belki gelecekte masaüstü bir sistem toplayabilirim. Ne dersiniz, sizce bu laptop iyi midir?
Vega 8 güçlü bir kart bende. Vega 10 daha da güzel. Siz iş ortamında kullanacaksınız ya önceliğiniz işlemci ve ram olmalı. Valaront düşük sistemler isteyen bir oyun.

Tipini hiç beğenmedim ve Intel'in U serisi işlemcileri genel olarak 2 çekirdekli oluyor

Vega 8 güçlü bir kart bende. Vega 10 daha da güzel. Siz iş ortamında kullanacaksınız ya önceliğiniz işlemci ve ram olmalı. Valaront düşük sistemler isteyen bir oyun.
Tamam hocam ya matebook'u ya da Nirvana s-400'ü alacağım yardımınız için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı