Matebook D15 RAM kullanım değerleri normal mi?

vazquezz

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar bilgisayarımda bir gariplik var. Değerlerin böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum. Beni aydınlatır mısınız? Yoksa ben mi yanlış düşünüyorum?
Ek olarak disk de çok kullanılıyor.

Ekran görüntüsü 2025-02-28 211514.png

Laptop kullanıyorum, markası Huawei Matebook D15.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB RAM var, hayır oyun oynarken böyle oluyor.
Şimdi ne oynadığınıza bağlı, görev yöneticisinin "ad" kısmına basıp, oyun değerlerini bir yollayın. Ayrıca oyunda yükleme ekranı veya yükleme yaparken depolamanız %100 olur, birşey okumaya çalışıyor sonuçta.

Çok hafif bir oyun değilse normal.
Fifa 25 ve Fifa 22 oyununda oluyor hocam.

Şimdi ne oynadığınıza bağlı, Görev Yöneticisi'nin "ad" kısmına basıp, oyun değerlerini bir yollayın. Ayrıca oyunda yükleme ekranı veya yükleme yaparken depolamanız %100 olur, bir şey okumaya çalışıyor sonuçta.

Yani FC 25 ve FIFA 22 oynuyorum genellikle bu attığım ekran görüntüsünde FIFA 22 oynuyordum ve böyleydi. Görev yöneticisinde taskhostw.exe diye bir uygulama var ayrıntılar kısmında onun virüs olduğunu düşünüyorum yani normalde böyle değerler almıyordum derin tarama yaptım kaç kere fakat virüs bulmadı.

Yani FC 25 ve FIFA 22 oynuyorum genellikle bu attığım ekran görüntüsünde FIFA 22 oynuyordum ve böyleydi. Görev yöneticisinde taskhostw.exe diye bir uygulama var ayrıntılar kısmında onun virüs olduğunu düşünüyorum yani normalde böyle değerler almıyordum derin tarama yaptım kaç kere fakat virüs bulmadı.
Sonuçta hocam 8 GB RAM'iniz var ve FC 25, FIFA 22 gibi oyunlar hafif değil. Ayrıca NVIDIA veya AMD bir harici ekran kartınız yoksada işlemcinin içinde bulunan entegre grafik birimide oyunun grafiklerini işleyebilmek için RAM'inizden destek alır. Bu da oldu size 5 GB'den bile fazla kullanım. Eeee... Windows'ta kullanıyor, oyüzden tıkanıyor.

Dediğim gibi şurayı basıp, atarsanız gözükür hepsi:
1740768101616.png

Entegre grafik birimininde sizden ne kadar RAM ödünç aldığıda burada yazıyor:
1740768190906.png

Soldaki değer kullandığı, sağdaki değer en fazla kullanabileceği potansiyel değer.

O "taskhostw" virüs değil sanırsam, olsaydı ilk olarak büyük ihtimalle algılanırdı. Ne kadar RAM kullanıyor veya veri kullanıyor?

Bende de aktif olarak var ve çalışıyor, PC iyi durumda:
1740768380533.png

Sonuçta hocam 8 GB RAM'iniz var ve FC 25, FIFA 22 gibi oyunlar hafif değil. Ayrıca NVIDIA veya AMD bir harici ekran kartınız yoksada işlemcinin içinde bulunan entegre grafik birimide oyunun grafiklerini işleyebilmek için RAM'inizden destek alır. Bu da oldu size 5 GB'den bile fazla kullanım. Eeee... Windows'ta kullanıyor, o yüzden tıkanıyor.

Dediğim gibi şurayı basıp, atarsanız gözükür hepsi:
Eki Görüntüle 2434976

Entegre grafik birimininde sizden ne kadar RAM ödünç aldığıda burada yazıyor:
Eki Görüntüle 2434978
Soldaki değer kullandığı, sağdaki değer en fazla kullanabileceği potansiyel değer.

O "taskhostw" virüs değil sanırsam, olsaydı ilk olarak büyük ihtimalle algılanırdı. Ne kadar RAM kullanıyor veya veri kullanıyor?

Bende de aktif olarak var ve çalışıyor, PC iyi durumda:
Eki Görüntüle 2434980

İlk başta bu kadar ilgi şekilde yazdığınız için teşekkür ederim.

Yani boştayken bile belleğe çok yük biniyor bunun normal olmadığını düşünüp açtım yani bellek yerine CPU kısmı yüksek olması gerektiğini düşünüyordum.

İlk başta bu kadar ilgi şekilde yazdığınız için teşekkür ederim.
Rica ederim hocam, amacımız bu.

Yani boştayken bile belleğe çok yük biniyor bunun normal olmadığını düşünüp açtım yani bellek yerine CPU kısmı yüksek olması gerektiğini düşünüyordum.
Boştayken Windows aktif olarak 4 GB civarı tüketmesi lazım, sizde de durum aynı ise sorun yok.
Oyun konusunda ise oyunlar aktif olarak CPU'da tüketir, bellekte. Spiderman 2 oyunu mesela (Yeni çıkan) 10 GB'yi geçiyor kullanımı. FC24 içinde şahsen 4 GB civarı görüyordum.
Oyunu oynarken MSI Afterburner kullanabilirsiniz, herşeyi aktif olarak gösterir.

Şu video'da ki ortada olan şey dediğim, mesela video'da Ultra grafiklerde 16 GB toplam kullanım var. 5-6 GB'si Windows veya başka şeyler desek oyun 10 GB kullanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rica ederim hocam, amacımız bu.

Boştayken Windows aktif olarak 4 GB civarı tüketmesi lazım, sizde de durum aynı ise sorun yok.
Oyun konusunda ise oyunlar aktif olarak CPU'da tüketir, bellekte. Spiderman 2 oyunu mesela (Yeni çıkan) 10 GB'yi geçiyor kullanımı. FC24 içinde şahsen 4 GB civarı görüyordum.
Oyunu oynarken MSI Afterburner kullanabilirsiniz, herşeyi aktif olarak gösterir.

Şu video'da ki ortada olan şey dediğim, mesela video'da Ultra grafiklerde 16 GB toplam kullanım var. 5-6 GB'si Windows veya başka şeyler desek oyun 10 GB kullanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu bilgiler için tekrardan teşekkür ederim gerçekten rahatladım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı