Matebook D16 alınır mı?

Bütçe
16.000

Oxynos44

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, Huawei Matebook D16 i5 8 GB RAM içerikli dizüstü bilgisayarın şu anki sahip olduğu fiyata göre (yazdığım donanımlar ile 16.000TL) piyasada önde geldiğini duydum küçük bir araştırma ile. Ama aynı zamanda Matebook 14s gibi farklı özelliklere sahip bir laptop daha var aynı fiyata. Üniversiteye başlayacağım ve bu sebepten ağır oyunlar oynamam LoL veya strateji tabanlı oyunlar belki. O yüzden herhangi bir program kullanırken Microsoft programları gibi rahat bir şekilde herhangi bir takılma mı dersiniz artık bilmiyorum olmadan kullanabileceğim bir şey istiyorum. Cihazlar hakkında veya başka bir öneriniz var ise çok fazla kafa karıştırmadan öneri veya tecrübelerinizi (bahsettiğim cihazları deneyimleyenlerden) sunarsanız çok ama çok mutlu olurum. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Ve 8 GB ramlisi alınmaz gibi söylemler almıştım ama bilemiyorum çünkü o zaman 16.000TL'den 19.000TL'ye çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hafiflik, pil omru gibi seyler sizin icin onemliyse alinir. Sonradan RAM eklemesi yapilmadigini belirtmek gerek, RAM'ler anakarta lehimli. Almisken 16 GB RAM'li olani almak daha iyi olur. Ryzen islemcili modellerin pili cok daha iyi gidiyor bu arada.

Hafiflik, pil omru gibi seyler sizin icin onemliyse alinir. Sonradan RAM eklemesi yapilmadigini belirtmek gerek, RAM'ler anakarta lehimli. Almisken 16 GB RAM'li olani almak daha iyi olur. Ryzen islemcili modellerin pili cok daha iyi gidiyor bu arada.

Alacaksan en azından 16 GB al çünkü lehimli olduğu için daha arttirma şansınız yok, bunlara bakabilirsiniz. https://www.akakce.com/laptop-noteb...d-graphics-16-notebook-fiyati,1954151587.html
https://www.akakce.com/laptop-noteb...rtx3050-14-fhd-freedos-fiyati,1879025152.html bu cihazda her anlamda iş görür.

Çok teşekkürler. Aynı zamanda yurt dışına gideceğim orada i5 8 GB RAM 750£ (16.00TL :(
) Aldığım zaman yanında Huawei mateview GT 27-inch standard Edition hediye ediliyor ve i7 16 GB olanı ise 900£ (19.000TL) ve yanında bir şey hediye edilmiyor veya verilmiyor çanta vb. Türkiye'de ise i7 16 GB 21.000TL ve yanında 1TL'ye Huawei Mateview SE ve 1TL'ye.
Huawei CD dizüstü bilgisayar sırt çantası yeni veriliyor ve.
i5 8 GB RAM 16.000 TL. Sizce hangiis mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör'ü kendi tercihinize göre sonradan almak daha mantıklı. Arkadaşın yukarıda attığı Rog Zephyrus almak daha mantıklı. Eğer yanına da monitör istiyorsanız kendiniz daha kaliteli ve oyunlara da daha uygun monitör alabilirsiniz. (Ram'i artırmanız tabii ki gerekli lehimli mi bilmiyorum.) Eğer lehimli ise direk D16, 16gb versiyonuna yönelmenizi şiddetle öneririm. 8 GB ram hiçbir şekilde sizi kurtarmayacak ve aradaki 500-600 TL farkı ödemediğiniz için 1-2 hafta içinde, laptobu kullandığınız süre boyunca pişman olacaksınız. D16 R5 4600H 16GB versiyonunu kullanıyorum. Lol'ü rahat 120+ fps açıyor, oyun sonlarına doğru 80-100 civarlarına düşüyor en fazla. Ve günlük kullanım + böyle işlemci tabanlı oyunlar için gerçekten birebir. Huawei gayet kullanışlı laptop yapıyor, direk macbook muadili diyebilirim. Tabii o kadar hissedemiyorsunuz ama gene de incelik ve taşıma bakımından gerçekten çok rahat. Ayrıca soğutma konusunda da oldukça başarılı, fan sesini duymuyorsunuz oyun bile oynasanız.

A
Merhaba arkadaşlar, Huawei Matebook D16 i5 8 GB RAM içerikli dizüstü bilgisayarın şu anki sahip olduğu fiyata göre (yazdığım donanımlar ile 16.000TL) piyasada önde geldiğini duydum küçük bir araştırma ile. Ama aynı zamanda Matebook 14s gibi farklı özelliklere sahip bir laptop daha var aynı fiyata. Üniversiteye başlayacağım ve bu sebepten ağır oyunlar oynamam LoL veya strateji tabanlı oyunlar belki. O yüzden herhangi bir program kullanırken Microsoft programları gibi rahat bir şekilde herhangi bir takılma mı dersiniz artık bilmiyorum olmadan kullanabileceğim bir şey istiyorum. Cihazlar hakkında veya başka bir öneriniz var ise çok fazla kafa karıştırmadan öneri veya tecrübelerinizi (bahsettiğim cihazları deneyimleyenlerden) sunarsanız çok ama çok mutlu olurum. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Ve 8 GB ramlisi alınmaz gibi söylemler almıştım ama bilemiyorum çünkü o zaman 16.000TL'den 19.000TL'ye çıkıyor.
Alınır ama lehimli ram olayı var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı