Matematik basit eşitsizlik sorusu

Tamam hatamı fark ettim. Cevap 8 ama tam sayı dediği için eşitsizlik yöntemle yapamazsın değer vererek yapılması gerekiyor. Reel sayı olsaydı eşitisizlik yöntemiyle yapılırdı.
Eşitsizlikle de yaparsın bu arada sadece daha zor olur.

Yapamazsın. Dile dökecek durumda değilim. Tam sayı dediği için eşitsizlikle yapamazsın. Nedeni anlatamıyorum. Anladın mı?
Sanırım birkaç fırın daha ekmek yemeniz lazım. Sonuçta anlaştığımıza sevindim.
Matematikte hiçbir şeyin tek bir yolu yoktur bunu unutmayın. Sizi cevaba götüren her yol doğrudur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

49.19'ya bak ve 49.59'ya bak. Anlatabildim mi?
Tam sayı ve reel sayı kümeleri çok farklı kümeler. İki yöntemle yaparsan iki farklı sonuca çıkabiliyor. Bu yüzden her yol doğru olmayabilir.

Hocam tam olarak bu soruda eşitsizlik ile yapmak mümkün gözükmüyor, A ile b arasında bir bağını olmadığından bayağı uzun olabilir. 2a < 20-3b olduğundan elbet bir yerde değer vermek gerekiyor.

Tam sayı ve reel sayı kümeleri çok farklı kümeler. İki yöntemle yaparsan iki farklı sonuca çıkabiliyor. Bu yüzden her yol doğru olmayabilir.

Tam sayı ve reel sayı kümeleri çok farklı kümeler değil. Reel sayı kümesi tam sayı kümesini kapsar ve videoda anlatmak istediği şey bir değerin karesini veya küp aralığını bulurken bu tanımlara dikkat edilmesi. Burada sorulan soru ise hiçbir kare veya küp ifade içermiyor.

@Krmdmrz komik olan ne? Bir soruda tam sayı olduğunu söylendiğinde iki yöntemle denedim. İkisi farklı sonuçlar çıktı. Bunu diyorum. İkisi farklı kümeler bunu demek istiyorum. Her yol aynı cevaba ulaştıramaz.
Tam sayı ve reel sayı kümeleri çok farklı kümeler değil. Reel sayı kümesi tam sayı kümesini kapsar ve videoda anlatmak istediği şey bir değerin karesini veya küp aralığını bulurken bu tanımlara dikkat edilmesi. Burada sorulan soru ise hiçbir kare veya küp ifade içermiyor.

Bunu diyorum işte.

Pozitif tam sayı diyor, eksili rakam verme. Aşağıdaki notu da ciddiye al, yaparsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı