Matematik bölümü için YTÜ mü? Hacettepe mi?

Ben akademik kariyer istediğim için yüksek lisansa devam edeceğim. Sorunuza kişisel cevap veremesem de pek çok arkadaşım ki buna ortalamaları yüksek olmayan arkadaşlarım da dahil şuanda bankalarda ve yazılım şirketlerinde işe başlıyorlar.

  • Şuanda bölümün en büyük artısı neredeyse tüm bölümlerle ÇAP yapma imkanı sunuyor.
  • Seçmeli ders havuzu çok genişletildi, ÇAP yapmasanız da diğer bölümlerden seçmeli dersleri alabiliyorsunuz.
  • Akademik ve idari kadro tamamen öğrenci yanlısı, mantıklı bir isteğiniz olduğunda hiç kimse işi yokuşa sürmüyor ve sizi destekliyor.
  • Türkiye'de %100 İngilizce olmayan en yüksek puanlı bölüm.
  • Matematik için tüm ana bilim dallarından pek çok dersi almış oluyorsunuz mezun olana kadar.

Bölümün açıkçası pek bir eksisi yok aklıma gelen. Her ne kadar bana göre artı olsa da tek söyleyeceğim şey burası gerçek bir matematik bölümü, dersler olması gerektiği şekilde işleniyor ve ciddi çalışma gerektirebiliyor. Eğer "ben zaten yazılımcı olacağım, bana ne dersten" diye bölüm derslerine gereken çalışma süresini ayırmazsanız işiniz zor. Yani buradan mezun olup yazılımcılık yapan arkadaşlarımın hepsi hem "matematikçi" hem de "yazılımcı". Bu bölümden matematikçi olmadan mezun olunmaz :)
hocam merhabalar ben yazılım üstünden ilerlemek istiyorum ve ytü matdayım şuan ama istatistiğe kayasım var daha mantıklıdır diye siz ne dersiniz yoksa bölümüme devammı etmeliyim
 
hocam merhabalar ben yazılım üstünden ilerlemek istiyorum ve ytü matdayım şuan ama istatistiğe kayasım var daha mantıklıdır diye siz ne dersiniz yoksa bölümüme devammı etmeliyim
Yazılım için istatistik bölümü nasıl olur bilemiyorum ancak şuanki bölüm derslerini sevmediysen ve burada mutlu olmayacağını düşünüyorsan yol yakınken mutlu ve başarılı olacağın bir bölüme yönelmen mantıklı olacaktır.
 
Yazılım için istatistik bölümü nasıl olur bilemiyorum ancak şu anki bölüm derslerini sevmediysen ve burada mutlu olmayacağını düşünüyorsan yol yakınken mutlu ve başarılı olacağın bir bölüme yönelmen mantıklı olacaktır.

Derslerden değil yani yapabiliyorum matematik derslerinde zaten 10tane yazılım dersi var bölümde seçmeli ama yani YTÜ matematik diploması sorun olur mu acaba yazılım alanında çalışmak için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı