Matematik bölümü nasıldır?

😂 Teşekkür ederim.
Hocam merhaba, matematik ya da fizik bölümü okumak istiyorum. Çalışkan bir adamım, genel olarak iyi matematik yaparım ve ilk sene 63K yapıp derece için mezuna kaldım. Muhtemelen bu sene daha kötü bir sıralamam olacak :( Çalışmayı seviyorum, hiç lise okuyamadım ve telefon ile kitaplarımla hazırlandım. Talihsizlik yaşamama rağmen matematik yazmak istiyorum. Gebze veya İYTE'de matematik okumam sizce mantıklı mı? Not: İşin çalışma kısmını biliyorum, bunu göze alabilecek bir çalışkanlığım var.

Babadan zengin olmadığınız sürece hiçbir filoloji bölümünü okumanızı tavsiye etmiyorum. %90'ı garanti işsiz bölümler.
Filoloji? Filoloji ile konunun bağlantısı nedir acaba? Fizik ve matematik gibi temel bilim bölümleri için GTÜ ve İYTE de gayet tercih edilebilir yerler Türkiye şartları için. %90 garanti işsiz bölüm demek de komik açıkçası, altı boş laflar bunlar. Elbette fizik, matematik, mbg, kimya okuyup akademiden devam ederse bir kişi zengin olmayı hedeflememeli ama endüstriden devam eden bir kişi iyi miktarlarda kazanacaktır. Dediğiniz gibi işsizlik garantili bölümler değiller. Zaten ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, İYTE, GTÜ, YTÜ gibi üniversitelerin temel bilimler bölümünü başarıyla bitirebilen bir insanın boşta kalması çok düşük ihtimal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı