Matematik çalışma isteği nasıl artırılır?

JCaesar

Hectopat
8. Sınıf öğrencisiyim ve önümde LGS var önümde 7 ay var. Fen, sosyal, Türkçe, din filan hepsini çözmeyi seviyorum ama matematik hariç bu istek nasıl artırılır?

Bu senin bileceğin iş. Çözerken zevk alman gerekli. Zor soru çözmeyi deneyebilirsin, zor soru çözmenin verdiği bir tatmin hissi mesela.

Matematiğin kötü mü?

8. sınıf öğrencisiyim ve önümde LGS var önümde 7 ay var. Fen, sosyal, Türkçe, din filan hepsini çözmeyi seviyorum ama matematik hariç bu istek nasıl artırılır?

Şunu bil ki bu ülkede matematiğin yoksa hiçbir şey yapamazsın maalesef. Bunu bilmen lazım çok para kazanmak istiyorsan hayatın güzel olsun istiyorsan matematik yapman gerek.

Belki çözmeyi seviyor ama yapamıyorsundur? Yapamadığın içinde bunalıyorsundur. Önerim; al çayını/içeceğini yanına aç müziği kolaydan zora doğru git. Video çözümlerini izle öğren.
Hocam ben aynı taktiği uyguladım fakat kolayda takılı kaldım.

Kolay bir yayın al. Matematikte kolay bir yayından başlamak çok önemli bence. Çünkü kolay yayında insan çözebildiğini fark edince matematik konusunda daha istekli oluyor ve özgüven kazanıyor. Zaten kolay yayını bitirdikten sonra devamı çok daha kolay geliyor isteği kazanınca.

Bu senin bileceğin iş. Çözerken zevk alman gerekli. Zor soru çözmeyi deneyebilirsin, zor soru çözmenin verdiği bir tatmin hissi mesela.

Matematiğin kötü mü?

Hayır aslında konuları anlıyorum sadece test çözme alışkanlığım yok alışkanlığı kazanmam için soru çözmem lazım ama benim soru çözesim gelmiyor :D

8. Sınıf öğrencisiyim ve önümde LGS var önümde 7 ay var. Fen, sosyal, Türkçe, din filan hepsini çözmeyi seviyorum ama matematik hariç bu istek nasıl artırılır?
Her teste tatli bisey koyun, testte iyi net yaparsaniz yersiniz, yapamazsaniz kardesinize vermek zorundasiniz

Hayır aslında konuları anlıyorum sadece test çözme alışkanlığım yok alışkanlığı kazanmam için soru çözmem lazım ama benim soru çözesim gelmiyor :D
"Kas yapmak istiyorum."

"GYM'e gitmek istemiyorum."

Şimdi bunu matematiğe uyarla, şimdiden kolay gelsin! Zamanla seveceksin, ilk başta biraz zorla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı