Matematik çalışma yöntemi

Ortaöğretim son sınıf. Türkiye'de 2007 doğumlular sanırım 9. Sınıf oldu ama Kıbrıs'ta 8. Sınıf

8. sınıf matematiğinde üslü- köklü, cebir, denklem ve üçgenler vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yani bu konularda da belli bir formül yoktur. Soru çözmeniz lazım bolca. Yeni nesil soruları içeren bir soru bankası alıp bolca soru çözmelisiniz, yoksa matematiği halletmeniz zor olur.
 
Çok kolay konular aslında çokta zor bir şey değil , parantez açma genelde işlem önceliği olan yerlerde veya karışıklık oluşturabilecek yerlerde kullanılır mesela şunun gibi ifadeler de örneğin:

2.3+2.4 = 2(3+4) ifadesi aynı ifadedir , parantez bu tip karışıklıkları önlemek ve öncelik belirtmek için kullanılır parantez dışında ki sayıda içeriye dağıtılır.

Ebob ve ekok için ise durum basittir asal çarpan algoritmasını uygularsınız:

ebobta 2 tane veya daha fazla sayı verebilir siz bu iki sayıyı bölebilecek asal sayıların toplamını çarparsınız , ekokta ise en küçük ortak kat bulunmak istendiğinde ise asal çarpan algoritmasında ki tüm bölen asal sayılar çarpılır ve sonuç ekok olarak geçer.

Kalan , fazlası gibi ifadelerde genelde ters işlemdir problemlerde çıkar , yani x fazlası dendiğinde ekoksa ekok ebobsa ebob bunu toplayacaksınız eksiği derse çıkaracaksınız olay bu kadar basit.

Bazen ters işlem problemleri olabiliyor bu tip sorularda ufak kelime oyunları ile fazlası dendiğinde çıkarmanız istenebiliyor o durumlardada ters işlem problemlerini incelemeniz gereklidir ve şunuda belirteyim ters işlem becerisi denklem çözebilmenin anahtarlarından birisidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı