Matematik çalışma yöntemi

xCheesy99

Decipat
Makaleler
2
Yer
Sweet Home Alabama
Matematiğim çok zayıf olduğu için önceden çalışmaya başladım. En yakın sınava kadar ve arkadaşlarıma da sordum nasıl çalıştıklarını. Ben konuların konu anlatımını bir A4 kağıda yazıp altına formüllü çözümlerini de yazıp hem yazarken okumuş hem bitirdikten sonra okumuş oluyorum. Sonra o formülleri ezberleyip biraz soru çözüyorum ve böyle çalışmış oluyorum. Sizce mantıklı mı? Matematik temelim sağlam değil.

Matematik formül ezberlenerek anlaşılacak bir şey değildir. Mantığını anlayıp ve ispatını yapman lazım problemde değerlerin sağladığını farklı yollarla kanıtlaman lazım.

Bunun için sağlam bir konu anlatımı şart sonra soru çözmen lazım. Eksik bilgilerin olabilir onlarıda kapatırsın zamanla eski konulara bakıp.

Yazarak çalışmak vakit kaybıdır. Matematik için.

Dersleri düzgünce dinleyip anlaman lazım. YouTube'dan ders videoları izle.

Ardından bol bol soru çöz.

Konularımız pek problem üzerine değilde mesela parantez açma, yüksek ortak değer, düşük ortak değer vs.

Direk soru çözerken kafam karışıyor ve kopyaya karışıyorum bu yüzden konuları iyice anlamak için böyle yapıyorum ben Kıbrıs'ta okuyorum ingilizce görüyoruz dersleri kolej yani. İnternet anlatımları bir hayli kafa karıştırıyor yabancı kanal olsa bile.

Üzgünüm ama size katılmıyorum , deftere yazmak zaman kaybı doğrudur ancak elinde bilgisayar varsa bir grafik tablet alıp pdf üzerinde çözüp bunları pdf olarak bilgisayarında saklaması daha mantıklı olur.

Sebebi ise unuttuğu bir şey olursa zamanla gidip tekrarı 20-30 dakika video izlemek yerine yaklaşık 10 dakika gibi bir sürede hatırlayabilir ben bu şekilde bir format oluşturdum kendime , önceden paso yazardım sonra çıktı alırdım baktım bu iş böyle olmayacak gittim grafik tablet aldım kendime n11'de 250 tl mi ne zaten en ucuzu.

Matematikte yazarak çalışmak 18-26 gibi notları almanı sağlar. Olay işin mantığını kavramak. Sadece formüller de bir anlam ifade etmiyor yani. Tanımı bile bilsen sorunun ucu çıkar. Bu yüzden matematiğin her ne konusu olursa olsun tanımı kavramadan iş yapılmamalı. Kanal istiyorsan da Rehber Matematik en temel kanal diyebilirim. Ama işi daha zevkli ve eğlenceli hale getiren adam benim gözümde hep Matematiğin Güler Yüzü oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…