Matematik çok kolay bir ders

12. sınıfa kadar matematikten kaldım, bunda hem benim hem de sistemin katkısı var. Sebeplerinden birincisi ben dinleyerek ve yüz yüze eğitimde hiçbir şey anlamıyorum dikkatim aşırı hızlı dağılıyor, sizde buna benzer bir şeye sahip olabilirsiniz öğrenme yönteminizi deneyerek keşfedin ben okuyunca çok iyi anlıyorum.

İkinci sebep ise yıllar boyunca hiç analiz yapmamam, aslında matematik demek istisnaları nokta atışı görmek demek bunun için zihninizi belli bir seviyeye çıkarmalısınız bunun içinde beyin jimnastiği yapmalısınız ben algoritma çözerek bu sorunumu aştım.

Üçüncü sebep ise aşırı derecede ön yargılıydım o kadarki anlamayacağım deyip kafamı gömer yatardım(bunda ortaokul hocalarının payı çok büyük). Bunu yenmek korkuyu yenmek gibi üstüne gitmelisiniz.

Dördüncü sebep ise okulda öğrendiklerimi tekrar etmemem sonucu unutmam ve okula devam ettiğimiz yıllarda öğretmenlerin bizi biliyoruz varsayarak anlatmaları. Temelsizlikte denilebilir, benim önerim içler dışları bile zamanında kavrayamamış biri olarak Antrenmanlarla Matematik 1-2 kitabını çözmeniz.

Ayrıca unutmayın matematik kesinlikle sabır ve çalışma işidir. Bugün anlamazsınız yarın anlarsınız, az uyuyorsunuzdur bu sizin öğrenmenizi olumsuz etkiler anlamazsınız. Temel attıktan sonra konuyu öğrenince direkt soru çözünki beyniniz bildiğiniz konuyu pekiştirsin yani beyin jimnastiği yapın.
Ağzına sağlık, çok güzel açıklamışsın.
7. Sınıfa kadar banada çok kolay geliyordu matematik 8.sınıf da ilk aylarda iyiydim şimdi denemelerde 4 doğru zor yapıyorum. :(
Üzülüp bırakmak çare değil. Sıkma canını ve çalış. Daha önünde aylar var. Ben hata yaptım 3 sene önce pişmanım sen yapma. Yarın gülmek için bu gün ağla dostum. Başarılar dilerim, umarım istediğin liseyi kazanırsın.
Ben aksine matematikten nefret ediyorum. Soruları yapabilmeme rağmen bir soruya oturuyorum arada düşün düşün 1 saat oluyor.
Bende ondan zevk alıyorum mesela. Kişiden kişiye değişiyor hocam.
Bence de kolay geçen oturdum 20 soruluk testi 4 saate 2 tane çözdüm.

1 Doğru
1 Yanlış
18 Boş
😂😂.

Size matematik kolay gelir, başkasına edebiyat bir başkasına fen dalları. Bu kişinin kendi yeteneği ve ilgisiyle alakalıdır. Herkes her şeyde iyi olamaz. Siz bir şeyde başarılısınız diye bunu genelleyemezsiniz. Sizin başarısız oluğunuz şeyi başarılı olanlar genellese uygun olmaz. Bu da böyle bir şey. Olay tamamen kişinin yetenekleri ve ilgisi üzerine kurulu. Yoksa herkes her şeyde başarılı olsaydı ortalık karışırdı.

Size matematik kolay gelir, başkasına edebiyat bir başkasına fen dalları. Bu kişinin kendi yeteneği ve ilgisiyle alakalıdır. Herkes her şeyde iyi olamaz. Siz bir şeyde başarılısınız diye bunu genelleyemezsiniz. Sizin başarısız oluğunuz şeyi başarılı olanlar genellese uygun olmaz. Bu da böyle bir şey. Olay tamamen kişinin yetenekleri ve ilgisi üzerine kurulu. Yoksa herkes her şeyde başarılı olsaydı ortalık karışırdı.
Lisedeki matematik öyle üst düzey bir matematik değil. Eksi netlere veya sıfırlara düşenler de ya sallamamasından ya da gerçekten üst düzey matematik anlamamasından geliyor. Çalışıp yapılabiliyormuş ki yapanlar var.
9. sınıfım dedim TYT girmedim benim bildiğim temel matematik toplama çıkarma çarpma bölme.
Temel matematik tamamını kapsıyor TYT'de temel matematiği.
Başka arkadaşlar daha konuyu başka yere çekmeden yazayım. Öncelikle ben içinde hırs olan ve bunu başarmak isteyenler için yazdım bu yazıyı. Muhalefetlikte sınır aştınız gerçekten. Ben yapamıyordum, uğraştım ve yaptım. Sadece başkaları da yapsın istedim bütün mesele bu. Bu kafayla zor, bir gün sizde yaşarsınız merak etmeyin :D.

Allah vahiy indirip bütün bilgiler beynime yüklense gene yapamam o laneti. Geçen sene deneme sınavında 7 yanlış 2 doğru 11 boş yaptım. Dilciyim ben. Aniyaseyo!
😂😂.
Ne çözüyorsun söylesene, merak ettim piyasa da zor kaynak bulamıyorum bende alayım.
Ayrıca Karekök TYT ve bir çok kitabın TYT'sinden de çalıştım. Okyanus zor değil diyorsun da bu kitaplarla nedense eşit geldi bana :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı