Matematik dersinde konuyu anlayıp soru çözememek

Rsmefaw

Hectopat
Daha fazla  
Konuyu YouTube'daki hocadan dinliyorum, notumu alıyorum. Örnek soruların çözümünü de izliyorum. Konuyu iyice sindiriyorum. Test kitabını açıyorum ve tıkanıyorum. 16 soruda 4 doğru 1 yanlış 11 boş. Ne yapmam lazım? Soruları çözemeyince moralim bozuluyor, motivasyonum azalıyor. TYT matematik kısmında oluyor bu. AYT'de zaten konuyu hiç anlamıyorum.

Konuyu anlamıyorsunuz demektir. Matematik anlatımında sana en temel bilgiler verilir üstüne pratik ve düşünerek koyabilirsiniz. Yapamadığınız soruları alacaksınız öğretmeninize soracaksınız sonra çözümü alıp gideceksiniz iyice bir bakacaksınız sonra kapatıp bakmadan çözmeye çalışacaksınız kendiniz çözebilene kadar böyle böyle defalarca deneyeceksiniz. Konu böyle öğrenilir, video izleyip bir anda 20 sorudan 15-16 net yapamazsın zaten.

Kitapların neler.

Belki de fazla ileri kaynaklardan başlıyorsun.

Her şey zamanla olur. 2-3 soru üzerinde gerekirse 4 saat dur. Ayrıca bazen uyuyup uyanınca zihin tazelendiği için sorunun çözümü aklına gelebilir. Moral bozmamaya çalış!

Hocam diğer 11 soruda hiç uğraştınmı?

Yani her soruda 3 5 dakika kadar uğraş gösterdinmi?

Hocam bence sorun işlem becerinde. Uğraşıyorum diyorsun ve yapamıyorsan temelden kaynaklı. Konuyu anlıyorsun ama kalem çeviremiyorsun. Kısaca matematiğe ilk adım kampı gibi bir şeye bak bende senin dediğini yaşadım 11. sınıfda sende düzeltirsin emin ol başarırsın.

Bir tık YouTube ve Instagram'daki motivasyon videoları gibi oldu ama. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı