Matematik dersindeki konularını anlamıyorum

zelrayn

Femtopat
Daha fazla  
Matematik dersindeki konularını anlamıyorum.

Youtube'dan Tonguç, Şenol Hoca izleyebilirsin.

Belli başlı kanalları izleyerek öğrenmeye çalışabilirsin. Baktın olmuyor zorlamaya gerek yok demek ki alanın sözel veya eşit ağırlık. Herkes matematik anlayacak diye bir kural yok.

Yeterince soru çözmüyorsundur.

Konu sonrası soru olarak gidebilirsiniz anlamadığınız konuyu gerek okul dersinde gerek YouTube'da onlarca içerik var sonrasındada en kolaydan başlayarak sorularını çözün bir süre sonra mantığı kafanıza oturucaktır.
Çözümlü videoları olan bu hocayı önerebilirim Matematik – Mihail Guber

Ders çalışırken eğer öğrenmeye meraklı ve motive olursanız çok rahat olur. Kendinizi sınırlamayın mesela gerekirse fizik dersi için saçma sapan desenler çizin ama aklınızda görsel hafızanıza otursun, önemli olan istekli olmak zaten. Matematik çözerken konunun neden çıkmış olabileceğine kadar düşünüyorum ve mantığıyla anlamaya çalışıyorum ben, sana da öneririm. Önce formülleri ezberlersin, belirli bir miktar kullanırsın aşina oluncuya kadar ve sonra da mantığını anlamaya çalış. Matematik bir dildir zaten zamanla alışırsın yeter ki düzenli çalış. Örnek veriyorum formüller çok ağır geliyor o zaman bir 4-5 dakika kafanı dinle, fiziksel aktivite yap ve sonra tekrardan dön açık zihinle aynısı yapamadığın sorular için de geçerli, test çözerken turlama tekniği yaparsın. (yapamadıkların üstünde fazla durmayıp en son tekrardan bakıyorsun. Bence matematikte yapamadığın sorulara nasıl yaklaştığın çok önemli. Bu arkadaşın mesajında güzel bilgiler var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…