Matematik dersindeki konularını anlamıyorum

Belli başlı kanalları izleyerek öğrenmeye çalışabilirsin. Baktın olmuyor zorlamaya gerek yok demek ki alanın sözel veya eşit ağırlık. Herkes matematik anlayacak diye bir kural yok.

Yeterince soru çözmüyorsundur.

Konu sonrası soru olarak gidebilirsiniz anlamadığınız konuyu gerek okul dersinde gerek YouTube'da onlarca içerik var sonrasındada en kolaydan başlayarak sorularını çözün bir süre sonra mantığı kafanıza oturucaktır.
Çözümlü videoları olan bu hocayı önerebilirim Matematik – Mihail Guber

Ders çalışırken eğer öğrenmeye meraklı ve motive olursanız çok rahat olur. Kendinizi sınırlamayın mesela gerekirse fizik dersi için saçma sapan desenler çizin ama aklınızda görsel hafızanıza otursun, önemli olan istekli olmak zaten. Matematik çözerken konunun neden çıkmış olabileceğine kadar düşünüyorum ve mantığıyla anlamaya çalışıyorum ben, sana da öneririm. Önce formülleri ezberlersin, belirli bir miktar kullanırsın aşina oluncuya kadar ve sonra da mantığını anlamaya çalış. Matematik bir dildir zaten zamanla alışırsın yeter ki düzenli çalış. Örnek veriyorum formüller çok ağır geliyor o zaman bir 4-5 dakika kafanı dinle, fiziksel aktivite yap ve sonra tekrardan dön açık zihinle aynısı yapamadığın sorular için de geçerli, test çözerken turlama tekniği yaparsın. (yapamadıkların üstünde fazla durmayıp en son tekrardan bakıyorsun. Bence matematikte yapamadığın sorulara nasıl yaklaştığın çok önemli. Bu arkadaşın mesajında güzel bilgiler var.

Benim görüşüm şu şekilde eğer soruyu bilmediğiniz bir bilgiden dolayı çözemediğinizi düşünüyorsanız bence çok vaktinizi kaybetmeden çözümü izleyin.
Ama eğer gidişata yaklaştığınızı düşünüyorsanız ya da soruyu çözeceğinize çok inandıysanız ama yine de çözemediyseniz soruyu o gün unutun ve birkaç gün o soruya hiç bakmayın.
Sonra tekrar sakin kafayla deneyin. Eğer yine yapamadıysanız o zaman çözümüne bakın.
İki durumda da çözümüne bakın demekten kastım da tüm çözümü hemen izlemek değildir.
Çözümün bir kısmına bakın sonra kendiniz o çözümden ilerlemeye çalışın.
Bence tüm çözüme bir anda bakıp o soruyu anladım diyip geçerseniz size faydası olmayacaktır.
O yüzden çözümü adım adım takip edin.
Bir kısmına bakın sonra kendiniz devam ettirmeye çalışın yine olmadıysa biraz daha çözüme bakın sonra yine kendiniz çözmeye çalışın. Bunu bu şekilde devam ettirdiğiniz sürece size çok daha faydası olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı