Matematik ezber değilse bu çarpanlara ayırma ne?

oblomovv

Hectopat
Makaleler
1
Kare açılımları neyse de küp açılımları ağlattı. Hayyam üçgenine hiç girmiyorum. (X-y) küp açılımı ile X küp - y küp açılımlarını ezberlemek can sıkıyor. Üstüne X küp-y küp'ün 2 tane ayrı açılımı var ikisi de birbirinden karışık. Mide bulandırdı.

Matematiğin neredeyse en temel konusunun ezber olması tuhafıma gitti.

Evet ben de hiç sevmiyorum bir de tam kareye tamamlama olayı var.. Lanet olsun öyle şeye. Ezberleyip üstüne soru çözünce artık kazınıyor ama beyne.

Ezber de diyemeyiz aslında ama bize sınav için lazım olduğu için ezberliyoruz.

O kısaltılmış olarak öyle yapılıyor ki bir *öğretmen* tarafından bunu görmeniz çok normal üstelik zamanla yarışıyorsun. Üniversitede bu basitlik bilinmesine rağmen akademisyen nereden yapıldığını gösteriyor.

Adam sana konunun başında ispatını bile yapar ama senin ezberlemeni ister çünkü bu eğitim sisteminin 4. senesinde bir at gibi koşturacağın 2 saat 45 dakikalık bir yarışa giriyorsun. İspatlı soru çözersen oturur ağlarsın sınavın sonunda.

Matematiğin ezber olmaması, formülü ezberleyen değil formülü anlayan Ali Nesin gibi dahiler için geçerli sanırım.

Sayısal zeka diye bir gerçek var. Kapasiten sınırlıysa adam sana sabahtan akşama kadar mantığını anlatsın olmuyor. En gıcık olduğum laf. Matematik aslında kolay mantığını öğreneceksin ezberlemeyeceksin lafı. E kardeşim mantığını öğrenemediğimiz için ezberlemeye çalışıyoruz zaten. Adamın göz ucuyla gördüğü ayrıntıyı görmek için yarım saat uğraşıyorsak bize verilen sayısal zeka ile ona verilen sayısal zeka bir değil. Ali nesin gelsin benim beynimle çözsün soruları kolaysa

Şu dikkat eksikliği olan üstüne sayısal olarak berbat kapasitemle ıkına ıkına öğrenmeye çalışıyorum bir şeyleri. Benim harcadığım efor o dahilerden daha fazla. Adamlar çalıştıkları için dahi değil. Tamamen kişisel doğasının getirdiği şans. Çevrenin zekaya etkisi %10 falandır o da çevrendeki adam kafana çocukken zopayla vuracak falan da işlevini kaybedecek. %90 genetik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı