Matematik formülü buldum

Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama formül değil de sadece basitleştirilmiş bir yol bulmuşsunuz gibi.
Teşekkürler.
İşim vardı yazamadım, kusura bakma.
Okudum şimdi şunu söyleyeyim, harika. Benim işimi çok yarayacak, adamın dibisin. Tebrik ederim. Gayet güzel gereksiz değil.
Çok teşekkür ederim, harikasınız .
Bunu ilk siz bulduysanız gerçekten harika. Çok beğendim. Elinize sağlık.
Teşekkürler .

Gereksiz ama bir o kadar da ilgi çekici. Bununla uğraşmak yerine direk sayıyı / rakamı kendisi ile çarparak karesini bulurum.

Bende bunu bulmuştum 10 ve 20 arasındaki sayıların karesini bulmak için hızlı ve işe yarıyor.
Sınavlarda çok ekmeğini yedim 20'den sonrası terse dönüyor galiba ama ihtiyacım olmadığı için geliştirmekle uğraşmadım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 51
Bu formülü kareköklü sayılarda kullanacağım.

Söylenmiştir ama yaptığın şey şundan farksız.

(a + 1)^2 = a^2 + 2 * a * 1 + 1^2 + 0. İlk terim kendisi ile çarpma, ikincisi kendisi ile toplama, üçüncüsü kendisine bölme, dördüncüsü ise kendisinden çıkarma.

Ben de şunu bulduğumu sanmıştım ama sonraki paragraftaki olay varmış. Benimkinin daha genel hali aslında. a çift sayı olmak üzere a, (a^2)/4 - 1 ve (a^2)/4 + 1 sayıları Pisagor üçlüsü yapar. Bu ise üsttekinden gelme. a tek sayı olmak üzere a, (a^2 - 1)/2 ve (a^2 - 1)/2 + 1 sayıları Pisagor üçlüsü yapar. En küçük 3-4-5 üçgenini sağlıyorlar. Tek olan için 3, çift olan için 4. Daha büyük tam sayılar için çalışıyorlar.

Kriterleri hatırlamıyorum. Belki pozitif, belki de tüm tam sayılar için geçerlidir. p ve q öyle sayılar olmak üzere 2pq, p^2 - q^2 ve p^2 + q^2 sayıları Pisagor üçlüsü olur. Farklı değerler aynı üçlüleri verebilir ama verilen her p ve q sayısı için kesinlikle üçlü oluşturur.

Sonuç olarak matematiğe yeni şeyler katmak günümüzde çok zor. Newton'ın pi sayısını daha rahat hesaplamak için calculus'ü bulması gibi şeyler gerekiyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…