Matematik hocası ailemi okula çağırdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Madem ki dersi dinlemeyeceksin Jenga oynayacaksın açığa geçeceksin. Bir düşün bakalım birine bir şey anlatıyorsun o seni dinlemiyor ne hissedersin, bana ne dersen de önce bir insanlığını sorgula derim. Okula oyun oynamak için değil bir şeyler öğrenmek amacıyla gidilir.

Dersi dinlenmeyecek kıvamda ise hoca ile görüşüp hocam ben dersinizden verim alamıyorum bu sebeple bunu yapıyorum dersen hoca sana çözüm sunacaktır bence sen ilgi verdiğin zaman hocalara 1 adım attığın zaman eğer normal işini yapmaya çalışan bir birey ise sana 2 adım atar sigma özür dilemez falan muhabbetleri saçmalıktan ibaret madem öyle ailene söylenmesinden ailenin tepkisinden neden çekiniyorsun gidip ailene kendin söylesene ben matematik hocamin dersini dinlemiyorum jenga oynuyorum hoca da beni rezil ediyor diye bakalım ne tepki alacaksın haklı olduğunu düşünmen bile saçma.

Büyük ihtimalle troll konu hesabın hiç mesajı yok neredeyse hepsini burada yazmış zaten. Hocası küçük düşürdüğü için ders dinlemiyormuş hocanın umurunda olduğunu mu sanıyorsun dersi anlatıp çıkar gider zaten suç senin hocan orada kendi için anlatmıyor konuyu karşısına geçip jenga oynamak nedir? Buraya insanlar fikir almak ve paylaşmak için giriyor buradaki kendinden büyük herkese saygısızca cevaplar vermişsin, bunu da sorduğun soruya cevap verdikleri için yapmışsın yani amacı doğrultusunda yapılan olaya bile böyle tepki veriyorsan öğretmenin az bile yapmış umarım velini kendi okula çağırır. Bu arada sosyal medya da daha az vakit geçirmeni tavsiye ederim öğretmenin ailen ile konuşmasından korkup sigmayım deyip özür dilemiyorsun.

Dostum jenga oynamadim jenga taslariyla bir seyler yapiyordum ve en arka sıradayim zaten karsisina gecip yapmadim kendi halimde takiliyordum. Ben doğru düzgün konuşan kimseye ters yazmadim hatta beğeni bile attim benim sirf karakter özelliğim yüzünden gelip durumunu düzelt diyen birine elbette sinirlenirim. Ben size durumunuzu düzeltin otoriteye boyun egmeyin karsi çıkın diyor muyum? Ben sirf sözlüme yüksek vericek diye gidip arami iyi yapmaya ugrasmam umrumda değil konu trol geldiyse de hic yazmazsin 1 yila yakinlik hesabım var genel olarak yazmak yerine okuyordum bugün basima gelen olayi anlatmak istedim sadece.

Sinirlenmeni anlıyorum ancak hocan sen olsan da olmasan da parasını alıp hayatına devam edecek. Sen ise aldığın düşük not ve eksik bilgiler ile hayatına devam etmeye çalışacaksın. Bence bunu kendine yapma. Sınıf içinde öğrenciler her şeye güler. Yeterki öğretmen bir şey demiş olsun. Takma onları senin özgüvenini düşürmelerine izin verme. Sana bir anımı anlatmak istiyorum. 6. Sınıftayken matematik hocamız ders anlatmaz sınav sorularını eşine hazirlatirdi. Veli toplantısında annem 'kızımın her dersi yüksek matematiği zayıf neden?' Diye sorunca hocada IQ seviyesi o kadarmış demişti. Kendimi çok kötü hissetmiştim ve çok ders çalıştım ikinci sınavda yüksek almıştım ve annem de ikinci veli toplantısında 'İkinci sınavı yüksek demek ki kızımın IQ seviyesi bu kadar değilmiş ' demişti hocaya mutlu olmuştum. Hoca bana sinirlenip beni dersten bırakıp okuldan attiracagini sınıfta söylemişti ve arkadaşlarım gülmüştü bana. İmza toplayıp karne günü hocayı okuldan attirdik. Bilmem anlatabildim mi?

Karşısına geçip yapmana gerek yok zaten hocan orada senin için çabalıyor istemiyorsan hocaya belirt durumu dersten çık insanlar bir şeyler çabalarken umursanmamak çok sinir bozucu bir durum çünkü. Hocan puan versin diye değil zaten aileni aramasın diye özür dileyeceksin insanlara soru yöneltiyorsun bu sorunun da tek yöntemi özür dilemek sen söylemezsen de o arar ya da aratır ama sen özür dilemem ben sigmayım dersen buraya gelip konu açmanın anlamı kalmıyor. Bir de konuyu o kadar abartmışsın ki derste başka birşeylerle uğraştığın için hocan sana kızmış bunun kadar normal bir durum yok sen derslerine çalışmazsan kendine yaparsın hocan bir şey kaybetmez ya da isterse sana tüm okul gülsün lise bittikten sonra ki gün kimseyi görmeyeceksin bu kadar kafaya takmaya gerek yok. Ya da benim yapıma ters kendime saygım kalmaz demene de gerek yok bu yaşlarda böyle yaparsan ileride gireceğin ortamlar da ki en ufacık şey batar ve rahatsız olursun.

Ona bunun onur kirici bir davranis oldugunu soyle.

Dostum ilk olarak sınıfta hocan ders anlatırken jenga oynamak saygısızlık. İnat yapman senin zararına olur.

Benim gururum var hocam yapmam öyle şey.
Patrick Bateman profil fotoğrafı olanlar niye böyle acaba? Senin inadın öğretmeninin umurunda mı sanıyorsun? Aklınca hocanı sinir edeceksin o da pişman olacak öyle mi? Dostum adam/kadın maaşını aldığı sürece yaptığın hareketler onun umurunda bile değil. Dersi dinlememeye devam et ama sakın sonra gelip "3 ay kala AYT matematik biter mi" konusu açayım deme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…