Ben öğrenciyken çok yaramazdım. Şimdi öğretmenim. Bu tür şaka ve muzurlukların kimin yaptığını sezsem bile öğrenciyi suçlamam. Senin yaşadığın gibi yanlış suçlamaları yaşadık. O yüzden gözümle görmeden suçlamam, ne sınıfın ne kendimin huzurunu kaçırırım. Benim gibi çocukluğu böyle geçmemiş öğretmen bilmez, empati kuramaz. Bir de bizim zamanımızda öğretmenler böyle kaynak aldırmaz, özel dersle dersi birbirine karıştırmazdı, işin içinde para yoktu. Özel yayın yerine fotokopisini çektirirdi bizim için. İstese alırdık istediği kitabı. Eskilerdeki ilkokul 5'ten sonra gidilen Anadolu Lisesi'nde okuyorduk çünkü. Öğretmenler özel ders verirdi ama anılmak istemezlerdi böyle öğrenci vs. ayırt ediyor denmesin diye.
Bunları gördük, böyle yetiştik. Ama çoğu inek öğrenci de öğretmen oldu ve bunlar yaptığının öğrencilere ne hissettirdiğini bilmiyor. Ya algısı yok ya da umursamıyor. Umursamayan soruşturma vs. ile bu tavırları bırakıyor.
Kanunen okulda özel kaynak, ordan ödev vermek vs. yasaktır. Ha öğretmen, öğrenci ve veli biliyor ki bu kuralı esneterek devlet okulu özel okul gibi özel kurumlarla rekabet edebilir.
Siz öğrenciler için bu çiğneniyor.
En temizi bireysel veli olarak değil, okul aile birliği başkanını da aileniz yanına alsın. O şekilde idareyi sıkıştırsın o öğretmeni. Öğretmen idarenin gözünde başarılı ise pek sıkıştırmazlar. Gazınızı alırlar. Çünkü okul idaresi ve öğrermenler yüz yüzeler günün sonunda. Amacınız, size veya sizin gibi öğrencilere tavrının düzelmesi. Yok adamı sürün, fırçalayın gibi beklentiniz olmasın. Bu beklenti gerçekçi olmaz.
Bu arada iki farklı okulda vekaleten müdürlük yaptım. Tezgahın arkasında da çalıştım.