Matematik mi, fizik mi daha zor?

Sınıfından sınıfına değişir. Bence 12. sınıfa kadar hepsi kolay fakat 12. sınıf fizik dersi gerçekten ezberli bir ders. Matematikte her zaman bir anlam vardır ve anlarsan yaparsın fakat 12. sınıfta fizik ilk defa gördüğün şeyler olduğu için zorluk çekersin. 10. sınıfta da bana kalırsa matematik daha kolay.
 
Okul sizi marketten aldığınız şeyin fiyatını toplamanız için değil mesleğinizde hesap makinesi kullanmamanız için var.

İşte kendin de dediğini gibi otomasyon bölümü öğrencisi olduğun için matematik fazlası ile gerekli sana ama örneğin benim işlem içerikli veya sayısal bir alanda gitme gibi bir hayalim yok.
Hani çikolata alırken denklem sormuyorlar ya genelde marketçi matematik öğretmeni değil ise. Sayısal derslerden gitmeyecek olanlar için ve bu genelde bir sınıfın ortalamadan fazlası ediyor. Ortalama 40 kişilik sınıftan taş çatlasa 10 11 kişi anca ileride hayatında yüksek matematik gerektiren işlere giriyor çoğu sözel, dil veya eşit ağırlıktan birisini tercih ediyor. O yüzden ben sayısal istemeyenler için 4 işlemden fazlasını gereksiz buluyorum.
 
Ne açıdan ve ne seviyeden bahsettiğinize göre değişir. Türkiye'de ki eğitime göre kıyas yaparsanız ikiside basit. Ancak alt dallarına göre ayırıp daha bilimsel kavramlara göre bakarsanız ikiside birbiri olmadan olamaz. Kanımca fizik daha zor bir alan gerek alt dalları gerek kavramları olsun. Fakat herhangi bir problemin çözümünde yine matematik olmadan bir işlem yapamıyorsunuz. Sonuç olarak hangisinin daha zor olduğunu kesin olarak bilemeyiz ikiside birbirini tamamlayan alanlar.
 
Kişiye göre değişir ama ben matematik'te daha çok zorlanıyorum.
 
İşte kendin de dediğini gibi otomasyon bölümü öğrencisi olduğun için matematik fazlası ile gerekli sana ama örneğin benim işlem içerikli veya sayısal bir alanda gitme gibi bir hayalim yok.

Zaten eğitim sistemi hatalı demiştim.
Herkes aynı dersi gördüğü için sınıfta 1 tane bile sayısalcı olsa o ders önemlidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı