Matematik nasıl daha iyi anlaşılabilir?

_syntx

Hectopat
Arkadaşlar neden bilmiyorum kendimi matematiğe veremiyorum. Lise 2. sınıf, fen bölümündeyim. Fakat çok zor geliyor. Neredeyse hiçbirini anlamış değilim. Hiç çalışasım da yok hiç sevmiyorum matematiği. İnternetten bakabilirim ama bilmiyorum yine de zor geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fen bölümüne niye girdin veya seni nasıl aldılar? Sana tavsiyem seveceğin bir hoca bul ve en azından mantığını öğrenene kadar başka hoca dinleme. Doğan Ulu, Mustafa Kapuz, İlyas Güneş hocalar olabilir.

Matematik dediğimiz şey bizim eğitim düzenimizde psikolojik zorlukları olan bir şey.Bir kere ben sevmiyorum,matematik çalışmak istemiyorum olayını kafandan ne kadar atarsan o kadar yapabildiğini görürsün.Olayın mantığını kavradıkça akıp gidersin.

Ya sen çok rahat davranıyorsun. Çalışmak zorundayım diyip git çalış. Burada konu açmaya üşenmeyip 2 soru çözmeye mi üşeniyorsun?
Telefonu elinden bırakmakla başla bence. Bilgisayara da bir yıllık izin ver.

Lisede bende çok sallamadım olduğu kadar dedim. Üniversitede olduğu kadarla olmadı, 3 sene hem mat1 hem mat2 aldım alttan gelip durdular. Bana dedim gerizekalıya anlatır gibi anlatan bir hoca lazım dedim ve Şenol Hocayı buldum. Basit anlatıyor onun sayesinde temelimi oluşturup sınıfta anlatılan soruları da ayrıyetten kendim çözerek geçtim. Keşke bu durumu lisede yapsaydım. Çok geç kalmadan bir yerden başla.

Fen bölümüne girebilecek kadar kötü değildi matematiğim. Bu senenin başında tüm soruları çözüyordum hemen hemen. 2 hafta falan iyiydi sonra baya kötü gitmeye başladım. Okuldan sonra işe gittiğimden dolayı çalışmaya vaktim olmadı birikti konular. İnternetten her konuya çalışıp hallederim diye düşünüyorum fakat pek vaktim olmuyor. İşi 1-2 hafta sonra bırakacağım derslere çalışmak için. Tek istediğim motiveydi aslında.
100 IQ üstü her insan çalışma sonucu lise matematiğini öğrenebilir. Sorununuz psikolojik, çalışmak istemiyorsunuz.
Edit: 80'miş.
İlk konuları çözebiliyordum fakat işe gittiğimden dolayı birikti hepsi şimdide boş boş tahtaya bakıyorum soruyorum falan ona rağmen pek anlayamıyorum. İnternetten Tonguç Akademi'den falan bakıp yaparım diye düşüniyorum.
Kanka rahat değilim aslında. Çalışmam lazım ama pek vaktim olmuyor çünkü okul sonrası işe gidiyorum. Bilgisayarı bıraktım şuanlık, telefona da çok girmiyorum.
Evet öyle ilk 1-2 hafta çok iyi çözüyordum hatta en sevdiğim ders oldu. İşe gitmeye başladım para lazım oldu diye. Sonra hepsi karmakarışık gelmeye başladı. Bir çoğunu çözemiyorum umarım internetten öğrenip yapabilirim.

Son düzenleme:
Tonguç akademiden bakmanızı önermem...

İyi bir hoca ile anlaşılabilen bir derstir bu. Ortaokulda matematikten nefret ettim, üslü sayılar gibi eşitsizlikler gibi bebek işi soruları bile çözemiyordum. Sonra liseye geçtim, lisede ortaokulda gördüğüm konuların aynısını gördüm, gene denklemlerini gördük gene eşitsizlikleri gördük. Ama kadın konuyu öyle bir anlattı ki yani aslında o kadar kolaymış ki o eşitsizliği yapmak. Tahtaya çıktım hemen soruyu 1 dakkada çözdüm. Yıllardır 20 üzeri not alamayan ben, matematikten 65 aldım 9. Sınıfta. Hocam o kadar iyiydi ki anlamazsak 10 kerede anlatıyordu sıkılmıyordu offf puff demiyordu bize aşkla sevgiyle anlatıyordu. Sonra hamile kaldı bir kaç ay daha ders verip ayrıldı. 10'a geçtiğimde ücretli bir öğretmen geldi. Kadının yaşı genç, ağzından çıkan 3 kelimenin 4 ü ''Yahu ben çevre mühendisiyim tamammı çevre mühendisiyim'' di. Ulan çevre mühendisi olsan ne yazar, Einstein olsan ne yazar. 3 Dersimize birden giriyordu bu kadın hem kimyaya, hem matematiğe, hem fiziğe. Üç dersin üçünüde anlatmayı beceremiyordu, üçünüde kötü anlatıyordu sadece not yazdırıp anlamamızı bekliyordu. Konuyu anlatabileceği en zor en garip şekilde anlatıyordu. O Yıl 3 derstende kaldım. Şimdi 11.sınıfa geçtim, o 2 yıl önce ki hocamız geri geldi okula doğumunu yapmış, ama biz meslek lisesi olduğumuz için tabii 11 ve 12. sınıfta sayısal yok yani ondan ders alamıyıcaz. Yani asıl demek istediğim hocanın iyi olması lazım hocanın. Çevre mühendisiyim demekten başka bir olayı olmayan bir kadın 2 konuyu anlatamıyorken diğer kadın en basit en kısa yoldan en anlaşılabilir yoldan anlatıyordu bize dersi. O kadın bize çarpmayı denklem çözmeyi öğretti bizim matematiğimiz o kadar kötü durumdaydı be!
Bizim okuldada her yıl öğretmen eksikliği oluyor. O kadar atanamayan öğretmenler bizim okula atanmıyor, gene gidip ücretli öğretmen getiriyorlar okula. Ne tesadüf (!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…