İyi bir hoca ile anlaşılabilen bir derstir bu. Ortaokulda matematikten nefret ettim, üslü sayılar gibi eşitsizlikler gibi bebek işi soruları bile çözemiyordum. Sonra liseye geçtim, lisede ortaokulda gördüğüm konuların aynısını gördüm, gene denklemlerini gördük gene eşitsizlikleri gördük. Ama kadın konuyu öyle bir anlattı ki yani aslında o kadar kolaymış ki o eşitsizliği yapmak. Tahtaya çıktım hemen soruyu 1 dakkada çözdüm. Yıllardır 20 üzeri not alamayan ben, matematikten 65 aldım 9. Sınıfta. Hocam o kadar iyiydi ki anlamazsak 10 kerede anlatıyordu sıkılmıyordu offf puff demiyordu bize aşkla sevgiyle anlatıyordu. Sonra hamile kaldı bir kaç ay daha ders verip ayrıldı. 10'a geçtiğimde ücretli bir öğretmen geldi. Kadının yaşı genç, ağzından çıkan 3 kelimenin 4 ü ''Yahu ben çevre mühendisiyim tamammı çevre mühendisiyim'' di. Ulan çevre mühendisi olsan ne yazar, Einstein olsan ne yazar. 3 Dersimize birden giriyordu bu kadın hem kimyaya, hem matematiğe, hem fiziğe. Üç dersin üçünüde anlatmayı beceremiyordu, üçünüde kötü anlatıyordu sadece not yazdırıp anlamamızı bekliyordu. Konuyu anlatabileceği en zor en garip şekilde anlatıyordu. O Yıl 3 derstende kaldım. Şimdi 11.sınıfa geçtim, o 2 yıl önce ki hocamız geri geldi okula doğumunu yapmış, ama biz meslek lisesi olduğumuz için tabii 11 ve 12. sınıfta sayısal yok yani ondan ders alamıyıcaz. Yani asıl demek istediğim hocanın iyi olması lazım hocanın. Çevre mühendisiyim demekten başka bir olayı olmayan bir kadın 2 konuyu anlatamıyorken diğer kadın en basit en kısa yoldan en anlaşılabilir yoldan anlatıyordu bize dersi. O kadın bize çarpmayı denklem çözmeyi öğretti bizim matematiğimiz o kadar kötü durumdaydı be!
Bizim okuldada her yıl öğretmen eksikliği oluyor. O kadar atanamayan öğretmenler bizim okula atanmıyor, gene gidip ücretli öğretmen getiriyorlar okula. Ne tesadüf (!)