Matematik düzeyim ilkokul çocuğu ile aynı belki onlar benden daha zekidir, matematik öğrenmek istiyorum üniversiteye gitmek istiyorum çok çaresizim. Özel ders almak dershaneye gitmek işime yarar mı? Bir şeyler yapmak istiyorum.
Matematik düzeyim ilkokul çocuğu ile aynı belki onlar benden daha zekidir, matematik öğrenmek istiyorum üniversiteye gitmek istiyorum çok çaresizim. Özel ders almak dershaneye gitmek işime yarar mı? Bir şeyler yapmak istiyorum.
Tamamen sıfırsan oturup 1. sınıf matematik konularından başlayacaksın. Ki zaten YouTube üzerinde hepsi var. Ayrıca matematiği iyi olan sayısı ülkede çok az.
1, 2, 3, 4, 5 diye sırayla ilerle. 4 veya 5. sınıfta asıl konulara giriyorlar.
Tamamen sıfırsan oturup 1. sınıf matematik konularından başlayacaksın. Ki zaten YouTube üzerinde hepsi var. Ayrıca matematiği iyi olan sayısı ülkede çok az.
1, 2, 3, 4, 5 diye sırayla ilerle. 4 veya 5. sınıfta asıl konulara giriyorlar.
Öyle dedi ama illa ki bir şeyler biliyordur. O şekilde gitmek sıkıcı ve uzun sürer. Bence lisede matematiği kötü olan kişilere önerilen o meşhur kitaplardan (aratırsanız bulursunuz, isim vermeyeceğim) birini alın ve başlayın.
Öyle dedi ama illaki bir şeyler biliyordur. O şekilde gitmek sıkıcı ve uzun sürer. Bence lisede matematiği kötü olan kişilere önerilen o meşhur kitaplardan (aratırsanız bulursunuz, isim vermeyeceğim) birini alın ve başlayın.
İllakisi yok ki bu işin, ufak bilgisi olsa zaten YouTube'a yazar şenol hoca veya rehber matematik gibi temel anlatım hocalardan ilerlerdi. Bu kadar çaresiz olma sebebi temelinin yok denecek kadar az olması bence.
İlkokul temeli kesin ve net bir şekilde vardır tabii ki diyemeyiz ama tecrübelerime dayanaraktan söylüyorum ki böyle diyen kişiler toplama, çarpma illa ki yapabiliyor. Belki kafadan hızlı yapamıyor veya parantezli işlemleri bilemiyordur. Durum %90 böyle.
YouTube önerinize gelince, oralardan ilerlemeyi denemiş olabilir veya tamamen üşengeçlikten uğraşmamış olabilir. Her gün Technopat'ta insanlar bir yol haritası istiyor eğitim açısından. Temeli olan da olmayan da.
Neyse, çok bir önemi yok. Konu sahibi arkadaş daha net açıklama yaparsa ona görev tavsiye veririz.
2004’lüyüm liseye gitmedim, gidemedim kendi sağlık sorunlarım, COVID vs. 9. ve 12. sınıf okudum 12'de bir şey yapamadım. Matematik notlarım hep 10'du tüm lise hayatım boyunca.