Matematik nasıl öğrenilir?

Yok efendim temelim zır cahilim inanmıyorsunuz farkındayım ama durumumum çok kötü örneğin: Problemi önümde anlattılar çözdüler, ardından bir başka versiyonunu önüme koydular ne yapacağımı nasıl yol çizeceğimi bilmiyorum problemlerde unutuyorum yapamıyorum karıştırıyorum.

@kaanguler toplama, çıkarma, çarpma, negatif tam sayılarla falan işlem yapabiliyor musunuz?

Evet, toplama çıkarma bilmiyorum komşudan alma verme olayları vardı büyük sayıları toplayıp çıkaramam şu an sorsan.

İnanmamakla alakalı değil hocam genelde böyle konuşan kişiler abartıyor, o yüzden öyle dedim. Siz demek ki istisnasınız.
Evet, toplama çıkarma bilmiyorum komşudan alma verme olayları vardı büyük sayıları toplayıp çıkaramam şu an sorsan.
Hocam seviye bu kadar düşükse bu saatten sonra açıkçası bireysel öğrenme işi zor olur. Bence bir özel hoca ile görüşün. Zorla kafanıza bilgiyi sokar, bir disiplin verir en azından. Dershane konusuna gelirsek, size göre bir dershane piyasada var mıdır bilmiyorum. Gidip ilkokul çocuklarının gittiği bir dershanede derse girseniz abes olur herhalde.

Kendimi çok kötü hissediyorum zamanının geçtiğini ve hiçbir şey yapamadığımın farkında olmak çok üzüyor beni keşke zaman geri gelse.

En azından yaş itibariyle geç kalmış sayılmazsınız. Bir de 25-30 yaşlarında olduğunuzu düşünün. Bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız hemen başlayın. Ben sizin yerinizde olsam vaktimi, enerjimi çalan boş öncelikleri hayatımdan çıkarırım. Onun yerine sosyal aktiviteler eklerim. Çünkü sıkı bir döneme giriyor olacaksınız. Rahatlamak için molalarınızda sosyal medyada gezinirseniz daha çok kanser olursunuz.

Dediğim gibi, bence bir özel hoca ile görüşün. Çünkü bireysel çalışmak isteseniz 2 gün sonra sıkılıp bırakacaksınız. Ayrıca şu da bir gerçek ki üniversite okumak için Türkçe ve Fen de bilmeniz gerecek bir seviyeye kadar.

Motivasyonumda mahvoldu psikolojim berbat bir şeyler yapmak istiyorum her gece ağlıyorum ama hiçbir şey yapamıyorum bu durum çok kötü olmaya başladı artık.

Aileniz ne diyor peki bu konu hakkında? Hiç çalıştınız mı bir işe girip falan?

Çalışıyorum 18'den beri sigortalı olarak durumumuz kötü ama, dershane işin babam kredi çeker bir şey yapar öderiz keşke daha önceden düşünseydim zaman hep boşa geçti çalıştım yine çalışacağım ama en azından elimde diploma iş olurdu hukuk-mühendislik-doktorluk kutsal 3'lüden biri olsa yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…