Sayısal Matematik pozitif negatif soru çözümü

SraggzL

Hectopat
Bu soruda adamın ilk dikkatini a-b ve b-a çekiyor soruda zaten pozitif olamaz diyor ve a-b yi ve b-a'yı 0 sıfıra eşitliyor. Buraya kadar her şeyi anladım ama tek anlamadığım yer a = b'deki bnin üstüne neden a koyuyor?

Dosya Ekleri

• IMG_3627.png
    IMG_3627.png
    346,5 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu soruda adamın ilk dikkatini a-b ve b-a çekiyor soruda zaten pozitif olamaz diyor ve a-b yi ve b-a'yı 0 sıfıra eşitliyor. Buraya kadar her şeyi anladım ama tek anlamadığım yer a = B'deki bnin üstüne neden a koyuyor?

Zaten 2 side aynı sayı a = bdeki yere a koyması bir şey değiştirmezki a yerine b de koyup 2B diyebilirdi.

Bu soruda adamın ilk dikkatini a-b ve b-a çekiyor soruda zaten pozitif olamaz diyor ve a-b yi ve b-a'yı 0 sıfıra eşitliyor. Buraya kadar her şeyi anladım ama tek anlamadığım yer a = b'deki bnin üstüne neden a koyuyor?
Video linkini ve dakikasını yazar mısın? Dinleyelim, anlarsak anlatırız. Fotoğraftan bakınca bende bir şey anlamadım.

Video linkini ve dakikasını yazar mısın? Dinleyelim, anlarsak anlatırız. Fotoğraftan bakınca bende bir şey anlamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika: 37:00'dan itibaren.

Zaten 2 side aynı sayı a = bdeki yere a koyması bir şey değiştirmezki a yerine b de koyup 2B diyebilirdi.

Videoyu attım bakarsan çok daha iyi olur.

a -5se b de -5 olmalı a -27yse b de -27 olmalı. O yüzden b yerine a. a yerine de b yazılabilir. İkisi de aynı negatif sayı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika: 37:00'dan itibaren.

Videoyu attım bakarsan çok daha iyi olur.

A-B veya B-A her ikisi de negatif oluyor soruda verdiğine göre. Eğer A-B negatif çıkarsa B-A pozitif olmak zorunda kalıyor, pozitif çıkarsa diğer taraf negatif olmak zorunda kalıyor. Bu yüzden A-B veya B-A ne negatif ne pozitif olabiliyor. Verilen bilgilerde birine pozitif verirsen karşısı tam zıttı yani negatif oluyor. Ancak pozitif de olamayacağına göre bu verilen sayılar(a-b ya da b-a) ya negatiftir ya 0'a eşittir.

E negatif olamıyor çünkü ikisinden birisi negatif olursa karşı taraf pozitif oluyor. Yani a-b negatif ise b-a pozitif oluyor. Bu yüzden negatif olamazlar ikiside.

Geriye bir tek 0'a eşit olma durumu kalıyor. Soruda 0'a eşit olamaz dememiş. Bu sebepten dolayı a-b=0 yapmış adam. B'yi karşıya + olarak göndermiş. A=B olmuş. Burada da ister b gördüğü yere a yazsın ister a gördüğü yere b yazsın fark etmez aynı sonuçlar çıkar.

A-b veya b-a her ikisi de negatif oluyor soruda verdiğine göre. Eğer a-b negatif çıkarsa b-a pozitif olmak zorunda kalıyor, pozitif çıkarsa diğer taraf negatif olmak zorunda kalıyor. Bu yüzden a-b veya b-a ne negatif ne pozitif olabiliyor. Verilen bilgilerde birine pozitif verirsen karşısı tam zıttı yani negatif oluyor. Ancak pozitif de olamayacağına göre bu verilen sayılar(a-b ya da b-a) ya negatiftir ya 0'a eşittir.

E negatif olamıyor çünkü ikisinden birisi negatif olursa karşı taraf pozitif oluyor. Yani a-b negatif ise b-a pozitif oluyor. Bu yüzden negatif olamazlar ikisi de.

Geriye bir tek 0'a eşit olma durumu kalıyor. Soruda 0'a eşit olamaz dememiş. Bu sebepten dolayı a-b = 0 yapmış adam. B'yi karşıya artı olarak göndermiş. A = b olmuş. Burada da ister b gördüğü yere a yazsın ister a gördüğü yere b yazsın fark etmez aynı sonuçlar çıkar.

Öncelikle teşekkürler tamam evet de yazmasını sebebi ne neden yazıyor? Onu kavrayamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı