Bu soruda adamın ilk dikkatini a-b ve b-a çekiyor soruda zaten pozitif olamaz diyor ve a-b yi ve b-a'yı 0 sıfıra eşitliyor. Buraya kadar her şeyi anladım ama tek anlamadığım yer a = B'deki bnin üstüne neden a koyuyor?
Zaten 2 side aynı sayı a = bdeki yere a koyması bir şey değiştirmezki a yerine b de koyup 2B diyebilirdi.
Video linkini ve dakikasını yazar mısın? Dinleyelim, anlarsak anlatırız. Fotoğraftan bakınca bende bir şey anlamadım.Bu soruda adamın ilk dikkatini a-b ve b-a çekiyor soruda zaten pozitif olamaz diyor ve a-b yi ve b-a'yı 0 sıfıra eşitliyor. Buraya kadar her şeyi anladım ama tek anlamadığım yer a = b'deki bnin üstüne neden a koyuyor?
Video linkini ve dakikasını yazar mısın? Dinleyelim, anlarsak anlatırız. Fotoğraftan bakınca bende bir şey anlamadım.
Zaten 2 side aynı sayı a = bdeki yere a koyması bir şey değiştirmezki a yerine b de koyup 2B diyebilirdi.
A -5SE b de -5 olmalı a -27yse b de -27 olmalı. O yüzden b yerine a. A yerine de b yazılabilir. İkisi de aynı negatif sayı.
Dakika: 37:00'dan itibaren.
Videoyu attım bakarsan çok daha iyi olur.
A-b veya b-a her ikisi de negatif oluyor soruda verdiğine göre. Eğer a-b negatif çıkarsa b-a pozitif olmak zorunda kalıyor, pozitif çıkarsa diğer taraf negatif olmak zorunda kalıyor. Bu yüzden a-b veya b-a ne negatif ne pozitif olabiliyor. Verilen bilgilerde birine pozitif verirsen karşısı tam zıttı yani negatif oluyor. Ancak pozitif de olamayacağına göre bu verilen sayılar(a-b ya da b-a) ya negatiftir ya 0'a eşittir.
E negatif olamıyor çünkü ikisinden birisi negatif olursa karşı taraf pozitif oluyor. Yani a-b negatif ise b-a pozitif oluyor. Bu yüzden negatif olamazlar ikisi de.
Geriye bir tek 0'a eşit olma durumu kalıyor. Soruda 0'a eşit olamaz dememiş. Bu sebepten dolayı a-b = 0 yapmış adam. B'yi karşıya artı olarak göndermiş. A = b olmuş. Burada da ister b gördüğü yere a yazsın ister a gördüğü yere b yazsın fark etmez aynı sonuçlar çıkar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.