Matematik problemleri nasıl çözülür?

buraltuhu

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu sene YKS'ye gireceğim. Eşit ağırlıkçıyım sözel dersler iyi fakat matematik de sıkıntılar var. Ortalama 15-20 net arasını hedefliyorum. Sorum problem çözmek için ilk 12 konuyu derinlemesine bilmek gerekir mi?
İlk 12 konu bitti fakat hepsinin temellerinin bir tık üstüne hakimim orta üst soruları çözemiyorum. Problemler için bu konular sağlam ögrenilmeli mi yoksa dediğim gibi konunun temelinin 1-2 tık üstünü bilsek yeterli olur mu? Genel olarak bakıldığında problemde yeterli oluyor gibi gördüm ama bilgisi olan arkadaşlar yazarsa iyi olur.

Matematik bir reflex dersidir. Ne kadar çok çözersen senin için o kadar iyi olur, üniversiteye girmene bile yardımcı olabilir. Ayrıca "problemler" konusu her ne kadar sonralarda öğretilse de aslında hem matematiğin hem de hayatın temellerini oluşturur. Yani problemleri çözmek için;
  • Rasyonel Sayılar
  • Denklem Kurma ve Denklem Çözme
  • Üslü Sayılar
  • Köklü Sayılar
  • Oran-Orantı
  • Yüzde Hesaplamaları
Gibi konuları iyi bilmen gerekir ki istediğin netleri yapabilesin.

Merhaba arkadaşlar bu sene YKS'ye gireceğim. Eşit ağırlıkçıyım sözel dersler iyi fakat matematik de sıkıntılar var. Ortalama 15-20 net arasını hedefliyorum. Sorum problem çözmek için ilk 12 konuyu derinlemesine bilmek gerekir mi?
İlk 12 konu bitti fakat hepsinin temellerinin bir tık üstüne hakimim orta üst soruları çözemiyorum. Problemler için bu konular sağlam ögrenilmeli mi yoksa dediğim gibi konunun temelinin 1-2 tık üstünü bilsek yeterli olur mu? Genel olarak bakıldığında problemde yeterli oluyor gibi gördüm ama bilgisi olan arkadaşlar yazarsa iyi olur.

Bu temel problem kampi falan var onlara bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı