Matematik Sınavı

8. sınıfta öğrenmişsinizdir sanırım bazı özel açılı üçgenleri. 0<x<90 aralığında sinx=0,5=1/2 ise x 30 derecedir, bunu 8. sınıfta ezbere öğretiyorlardı zaten. Ama çözümü şöyle yap, yüksek sayılar kullanıp da vakip kaybetme. Aynı sonuç çıkacak her türlü.
Sketch Toy: Draw sketches and share replays with friends!

Çözüm yolunu biliyorum, resim atmana gerek yok ama ifadeyi en sade şekilde yazmalısın 0,5'i 5/10 alırsan yanlış çıkar. 5/10'u 5'le sadeleştirmen yani 1/2 şeklinde yazman lazım. İstersen aynı soruyu öğretmenine sor, ben bu şekilde çözdüm ama arkadaşlar cevabın bu olduğunu söylüyorlar de.

Kafaya taktım ben bu soruyu. Anlamadığım ise neden sadeleştirmem gerekiyor? Böyle bir soru ile karşılaştığımda anlattığım yöntemi uyguluyorum. Sonuç doğru çıkıyor. Neyse yarın sorarım matematik öğretmenine.

Tamam beyler sakin. İkinizin cevabını da yazdım sorun yok sağ ol bu arada göksel.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 senedir lise okuyan bir fen lisesi öğrencisinden;
Trigonometri açı değeri ile alakalıdır. Uzunluk önemli değildir. O sadece bir orandır. Açısı aynı olan sonsuz tane benzer üçgen çizebilirsiniz. İsterseniz 0,5'i 800/1600 yazın, isterseniz 123,25/247 yazın fark etmez. Oran olduğundan sonuç yine aynı çıkacaktır. Ama bilimsel sonuçlarda bir kabul vardır. O da en sade şekilde yazmak...
Konuyla alakasız bir şey yazdım hissine kapıldım .Öyle ise affola.

1 soruyu da ben söyleyeyim. Cevap :48. Gidiş yolu da şöyle : Ayrıt uzunluğu 4cm ise en büyük oluşturulaca küre den bahsettiği için çapı 4 cm olur dolayısıyla kürenin alanı formülünden 4 pi. yarı çapın karesi şeklinde buluruz sınavda başarılar.

Fen lisesi mi okuyorsunuz yoksa okuyan bir öğrenciye mi sordunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…