Matematik Sınavı

• Konuyu başlatan Savior
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 61
  • Görüntüleme 7.155
Bir dik üçgende 0° < x < 90° ve sinx=0,5 olduğuna göre tanx kaçtır ? Arkadaşlar bunun cevabı nedir ? Yaparsanız nasıl yaptığınızı anlatır mısınız ?

Bir dik üçgende 0° < x < 90° ve sinx=0,5 olduğuna göre tanx kaçtır ? Arkadaşlar bunun cevabı nedir ? Yaparsanız nasıl yaptığınızı anlatır mısınız ?
Kök 25 bölü kök 75. Yani 5 bölü 5 kök 3

Dik üçgen çizin. Bir açısını sinx olarak belirleyin. Belirlediğiniz açının karşısına 5, hipotenüse 10 yazın. Geriye 1 tane kenar kalıyor onuda pisagor bağıntısından hesaplarsak, kök 75 çıkıyor. Tanx karşı bölü komşu kenar olduğuna göre, sonuç kök 25 bölü kök 75.

Eyvallah sağ ol. Uğraşsam yaparım da bu aralar hastayım grip gibi bir şey oldu çok halsizim. Yardım ettiğin için sağ ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kök 25 bölü kök 75. Yani 5 bölü 5 kök 3

Dik üçgen çizin. Bir açısını sinx olarak belirleyin. Belirlediğiniz açının karşısına 5, hipotenüse 10 yazın. Geriye 1 tane kenar kalıyor onuda pisagor bağıntısından hesaplarsak, kök 75 çıkıyor. Tanx karşı bölü komşu kenar olduğuna göre, sonuç kök 25 bölü kök 75.

Bu yanıtın gidiş yolu doğru ama sonuç yanlış. 0,5'i 5/10 yerine 1/2 almalısın.

İkinci çözüm yolu ise sinüs'ü 0,5 olan özel bir açı var o da 30 derece. Sana soruda tanjant 30'u sormuş. tanjant 30'da sinüs 30/cossinüs 30'dan 1/kök3 yada kök3/3

Hocam tanjant 30'u falan sorduğu yok. Ayrıca 0,5 ile 1/2 arasında bir fark yok. Bir de muhtemelen 8.sınıf değilsiniz. Bize öğretilenler bu. Ben bana öğrettiklerine göre çözdüm. Sizin dediklerinizin gıdımını duymadım. Ayrıca verdiğim cevap arkadaşın yazdığı soruya göre doğru.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı