Matematik temeli nasıl alınır?

Antrenmanlarla 1 işlem hızını arttırır, 1 kitabını alabilirsin, kafadan toplama falan yapabiliyorsan gerek yok bence, kendini çok küçük görme.

2+2 gibi sorsan bilirim elbette. ama sayı arttıkça gecikiyorum çoğu kişi antrenmanlarla matematik serisini öneriyor. almalı mıyım sence 4 işlem bile zar zor yapan biri olarak.

2+2 gibi sorsan bilirim elbette. ama sayı arttıkça gecikiyorum çoğu kişi antrenmanlarla matematik serisini öneriyor. almalı mıyım sence 4 işlem bile zar zor yapan biri olarak.
Sadece 1 kitabı işine yarar eğer 4 işlemde kötüysen.

Antremanlarla Mat. 1 bence para israfı.

Bunun dışında bence 1 tane orta 1 tane zor seviye TYT Mat daha iyi olur. Konu anlatım videosu izledikten sonra önce orta olandan sonra da zor olandan soru çöz. Düzenli olarak bitirdiğin konuları tekrar et, gerekirse bitirdikten sonraki hafta o konudan 10 soru çöz mesela. Yani zaten o konudan bir kaç tane soruya göz attığında anlayabilirsin konuyu unutuyor musun falan. 2 kitapta bitince düzenli olarak TYT mat denemesi çöz tekrar amaçlı, bu denemelerde zayıf olduğun konuları ve onlarda zayıf olduğun soru tiplerini tespit et ve buna göre test çözebilirsin o zayıfları kapatma amaçlı.

Çözerken ne kadar miktarda verim aldığının, ne kadar süre ders çalışabildiğin veya ne kadar çok sorularla boğuştuğunun falan hiç bir önemi yok aslında.
Önemli olan elinden geleni yapman yoksa bazı günler çok motive oluyorsun bazı günlerde o motivasyon olmuyor yani elinden geleni yap ve gerisi önemsiz. Gerekirse daha az çalış fakat verimli olsun, buna alıştır. Sonra zamanla kademe kademe süreyi arttırarak devam edersin.

Yapamadığın sorular içinse, eğer ki bilmediğin bir bilgiden kaynaklı yapamadığını düşünüyorsan direkt çözüme bak yani zaman kaybetme. Fakat çözüme yaklaştığını düşünüyorsan çözmeye devam et. Eğer ki bir soruya tek oturuşta ayırdığın zaman 2-3 dakikayı geçmişse ve tam bir yol kat edememişsen çözümde, o zaman o soruyu direkt ertelemeni öneririm o gün içerisinde başka bir saate veya başka bir güne yani daha sakin kafalı olduğun bir zamana ertele. Tek oturuşta bir soruya maksimum 5-6 dakika ayırmak bence daha iyi, ondan sonrası genelde inat oluyor zaten sen fark etmesende.

Antrenman hem vakit kaybı hem gereksiz pahalı. Onun yerine matematiğe ilk adım kitabını alın hem daha ucuz hem daha iyi. Sonra rehber matematiğin kampı ile bitirin kitabı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…