Matematik temeli ne demek?

Sardunya

Hectopat
Dostlar 9 ve 10'da hep yarım yamalak çalıştım. Çalışmadım desem de yeridir. Mesela fonksiyonlara acayip hakimken şu an hiçbir pkob sorusu çözemem. Burada matematik temelinden kastımız nedir? Rasyonel sayılarla 4 işlem, çoğu kök sorusu gibi konulara az çok hakimim. Ama üst düzel bilmiyorum tabii ki. Böyle bir durumda başlangıç seviyesi kitaplardan başlamama gerek var mı? Güncel olarak 345 ve 3D vdd çözüyorum. Ancak temeli sıfırdan almak için gerilememe gerek var mı? 345 bile kolay geliyor aslında hiç geriye dönüp zaman kaybetmek istemiyorum ancak bir sormak istedim.

345 yeterlidir, temelden kastedilen ilk 12 konu hakimiyetiniz, fonksiyon ayt için önemli ve ayt'nin temeli bir konu tyt için kendisi dışında bağlayıcılığı yok pkob gibi.

En temele donmeye gerek yok. PKOB temelden cok sureklilik isteyen konular. Eminim herkesin en cok zorlandıgı konulardandırlar. Eger yeterince iyi calisirsan turev ve integral gibi zor denilen konulardan gelecek nerdeyse her soruyu cozebilirsin ama ozellikle olasılık, permütaston ve kombinasyon insanları cok tedirgin ediyor. Konuyu calissan da kendine guvenemiyorsun. Sınavda dogru cozsen bile isaretleme konusunda supheye dusuyorsun cok ilginc bir üçlü. Tabi tüm bunlar calisarak aşilabilecek seyler. Soru su bir ya da iki net icin o kadar calismaya deger mi? Katılmayanlar illa ki olacaktır ama ben ilk 10 bin ya da daha iyi bir sıralama hedeflenmiyorsa permütasyon, kombinasyon ve olasılık üçlüsüne cok fazla mesai harcanmasına karsiyim. Bu konular nankordur duzenli calismazsan nerdeyse basa donersin. Bence onlara cok fazla vakit harcamak yerine diğer dersler ve konular adına daha faydalı işler yapılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı