Öğretim sisteminin mallığı yüzünden sorun yaşıyorsun. Çocukların-gençlerin aklı bu kadar soyutluğa erken yaşlarda ermez.
Bunlar milletin aklını boş bir C# sayfası falan zannediyor işte ne yazarsak o çıkar gibi de değil yani .
Gençlik dönemi deneyim dönemidir, elle tutulur-gözle görülür-günlük hayatta karşılığı olması gerekir. Somutluğun en üst düzeyde yaşandığı çağdasın.
Ama arkadaşlarım anlıyor ben anlamıyorum diyebilirsin.
Herkesin hayatta yaşadığı, ilişkileri farklı ondan. Senin bu konularda daha çok görsel materyale-animasyona-günlük hayattan benzetmelere ihtiyacın var olay bu.
Bunun üstüne yoğunlaşırsan her şey kolaylaşır.
Kendimden örnek vereyim, lisede fizik ve matematik hocalarının anlattıklarından hiç bir şey anlamadığım için sınav sorularını kendim yol bulup çözüyordum, sonuçlar da doğruydu. 4 işlem ve görsel zeka yetiyor kısacası sadece biraz daha uğraştırır . Lisede sorun olmayıp, hocaların bu kendi yöntemleri ile çözüyor dahi dediği bu kardeşini universitede de matematik hocasının aynı şekilde anlatmayı becerememesi yüzünden ezbere iş yapmamak için gene kendim yöntem bulup öyle çözdüm ve beni dersten bıraktı(Benim yöntemimle çözeceksin dayatması). Bir daha yaptım bir daha bıraktı, iş inada bindi taktı bana son sene pes ettim onun dediği yöntem ile çözdüm öyle geçirdi mezun olamıyordum .
Gemini Pro-GPT5 alabiliyorsan satın aldır, onlarla saatlerce konuş sana hem görselleştirmeye hem de basitleştirmeye yardımcı olur .