Matematik temeli olmasına rağmen sorular çok zorluyor

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Matematik temelimi oluşturmak için Bıyıklı Matematik 10 günde temel atma kampını ve Şenol Hoca'nın 345 Start kampını bitirdim.

Şimdi Bıyıklı Matematik 55 günde TYT Matematik kampında "temel kavramlar" kısmındayım ve aşırı zorlanıyorum. Soruları anlıyorum ama çözerken çok zorlanıyorum. Bu durum normal mi? Sizce nasıl ilerlemeliyim?

Aynı süreci yaşayan var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Öğretim sisteminin mallığı yüzünden sorun yaşıyorsun. Çocukların-gençlerin aklı bu kadar soyutluğa erken yaşlarda ermez.

Bunlar milletin aklını boş bir C# sayfası falan zannediyor işte ne yazarsak o çıkar gibi de değil yani .

Gençlik dönemi deneyim dönemidir, elle tutulur-gözle görülür-günlük hayatta karşılığı olması gerekir. Somutluğun en üst düzeyde yaşandığı çağdasın.

Ama arkadaşlarım anlıyor ben anlamıyorum diyebilirsin.
Herkesin hayatta yaşadığı, ilişkileri farklı ondan. Senin bu konularda daha çok görsel materyale-animasyona-günlük hayattan benzetmelere ihtiyacın var olay bu.

Bunun üstüne yoğunlaşırsan her şey kolaylaşır.

Kendimden örnek vereyim, lisede fizik ve matematik hocalarının anlattıklarından hiç bir şey anlamadığım için sınav sorularını kendim yol bulup çözüyordum, sonuçlar da doğruydu. 4 işlem ve görsel zeka yetiyor kısacası sadece biraz daha uğraştırır . Lisede sorun olmayıp, hocaların bu kendi yöntemleri ile çözüyor dahi dediği bu kardeşini universitede de matematik hocasının aynı şekilde anlatmayı becerememesi yüzünden ezbere iş yapmamak için gene kendim yöntem bulup öyle çözdüm ve beni dersten bıraktı(Benim yöntemimle çözeceksin dayatması). Bir daha yaptım bir daha bıraktı, iş inada bindi taktı bana son sene pes ettim onun dediği yöntem ile çözdüm öyle geçirdi mezun olamıyordum .

Gemini Pro-GPT5 alabiliyorsan satın aldır, onlarla saatlerce konuş sana hem görselleştirmeye hem de basitleştirmeye yardımcı olur .

Lisede öğrencileri klasik sınavlara alıştırıyorlar. Özellikle matematik gibi branşlarda adam YKS sorularına geçince özellikle yeni nesil sorularda hiçbir fikri olmuyor, sorularda kalem oynatamıyorlar. Öğrencileri sınava uygun şekilde yetiştirip, kaynaklar üzerinden soru çözmeyi öğretmiyorsun, sonra çocuklar sınavlarda çakıyorlar. İnternet üzerinden hocalardan öğrenmeye çalışıyorlar çok yanlış bir sistem.

@Nalkapon Hocam ağzınıza sağlık. Matematik konusunda benim en temel gördüğüm şey, örüntüleri ve yapıları algılamak. Pisagordaki üçgenleri serice görmek, iki dereceli denklemlerde çarpanları hızlıca ayırmak vs. vs. Görselleştirme hocamın dediği gibi en güzel öğrenme yöntemi. Kendini kendinize taktikler geliştirmeye çalışmak çoğu zaman sizi açıklarınız ile karşı karşıya bırakır ve gelişirsiniz. Ezberden olabildiğince uzaklaşıp, yapıları algılamaya çalışın hocam. Başarılar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı