Matematik ve Fizik dersleri nasıl çalışılmalı?

mel5862

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

İlk sıralara hemşirelik yazdıysam da nasibim İzmir Katip Çelebi Biyomedikal Mühendisliğine çıktı. Şöyle bir sıkıntı var ki ne kadar matematik ve fiziğe yüklendiysem de bu derslerim çok iyi olmadı. Matematik konusunda yine daha iyiyim ama fizik olunca sürekli bir duraksama oldu sırf bundan ötürü birçok kez özel ders almak durumunda kaldım. Fizikte sıkıntım formülleri ne kadar okuyup öğrensem de özellikle denemelerde aklımdan siliniyor gibi olur denemeden sonra hocalara çözdürdükten sonra AA evet doğru böyleydi dediğim birçok durum oldu.

YKS sınavında da kimya ile biyolojim çok iyi geldi matematik ile fizik de pek iyi gelmedi hemşirelik başlara yazınca da çok dert etmedim ama mühendislik çıkınca işte bir endişe kapladı.

Şu an kafamı yatay geçişle kurcalamak istemiyorum, ne kadar matematik ve fizik netlerim kötü geldiyse de kendimi affedip travmamın üzerinden giderek matematik ve fizik çözmek istiyorum. Anladığınız üzere kafamı yapamıyorum diye doldurmak değil, nasıl üstesinden gelirim diye çaba göstermek istiyorum ve bunun için tavsiyeleriniz nelerdir?

Uzun olduğu için özür dilerim aklımı bayağı kurcalıyordu ve içimi dökmek istemiştim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı