Matematik yapıp edebiyat yapamamak

RightCloud

Hectopat
Daha fazla  
Tam olarak durumum başlıktaki gibi yani artık cidden sinirlenmeye başladım.
Size en basitinden örnek vereyim geçen haftadan beri edebiyat yazılısına çalışıyorum ve cidden çalıştım ama sınavdan 70 aldım.
Matematik yazılısına son gün 1 saat formülleri tekrar ettim yattım sınavdan 100 aldım.
Denemelerde matematikte 30 soruda 27 doğru filan geliyor ama edebiyatta ise 15 geliyor yani neden oluyor bilmiyorum inanın bana insanın bir şeye gerçekten emek verip karşılığını alamaması gibi yok hala gücüm var ama bu gidişle edebiyatı komple salacağım önerileriniz nedir?

Size en basitinden örnek vereyim geçen haftadan beri edebiyat yazılısına çalışıyorum ve cidden çalıştım ama sınavdan 70 aldım.
Matematik yazılısına son gün 1 saat formülleri tekrar ettim yattım sınavdan 100 aldım.
Denemelerde matematikte 30 soruda 27 doğru filan geliyor ama edebiyatta ise 15 geliyor yani neden oluyor bilmiyorum inanın bana insanın bir şeye gerçekten emek verip karşılığını alamaması gibi yok hala gücüm var ama bu gidişle edebiyatı komple salacağım önerileriniz nedir?
Çalışma tarzınızla alakalı olan bir durum. Edebiyat için öğrendiklerinizi sistemli ve yeterli olacak şekilde tekrar etmezseniz hem hafızanıza kazınmaz hem de sınava daha az hazırlıklı olursun mesela. Tekrar etmek ezber için en iyi yöntemdir. Burada iki dersten olan bilgi birikimin de önemli ve sınavların zorluk dereceleri.
Bu arada tekrar derken 50 kere tekrar okumak gibi bir şey değil. Uzun vadeli tekrarlar mesela haftada 1, 3 günde 1 veya ertesi gün gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı