Matematik yazılısından önce sadece soru çözmek mantıklı mı?

snowman0

Hectopat
Dün karekök 0 trigonometri kitabını aldım. 11. sınıf matematiğe kadar olan yerleri bitirdim. Zaten çok az konu vardı. Bugün de matematiğin güler yüzü kanalından yazılı hazırlık genel tekrar videosunu izledim. Bir saatlik videoyu 3-4 saatte bitirdim. Çok detaylı izledim sürekli not tuttum. Anlamadığım yerleri sürekli geri sarıp iyice anladım. Sizce karekök 0 kitabından full sınava kadar soru çözmek mantıklı mı? Konuyu tam anladığımı sanmıyorum %50 civarında. Soru çözerek anlamadığım yerleri sizce anlayabilir miyim?

Kazanımları tam anlamadan soru çözmek mantıksız hocam. İlk baktığınızda labirent gibi gelen soruları kazanımları kavrayınca baktığınız an çözüm yolunu çıkarabilecek şekilde değerlendirebildiğinizi farkediyorsunuz. Önce konuyu tamamen öğrenip öyle soru çözün.

Kazanımları tam anlamadan soru çözmek mantıksız hocam. İlk baktığınızda labirent gibi gelen soruları kazanımları kavrayınca baktığınız an çözüm yolunu çıkarabilecek şekilde değerlendirebildiğinizi farkediyorsunuz. Önce konuyu tamamen öğrenip öyle soru çözün.
Sorulara baktığımda soruyu çözmeyi yöntemini görüyorum zaten çalıştığım kaynak üstte konu altta soru şeklinde konu çalışmak çok zamanımı alıyor soru çözeceğim sanırım olmazsa tekrar konu çalışmasına dönerim

İlk önce tanımları iyi ögrenin sonra o konuyu başka birisine anlatiyormuş gibi sesli kendi kendinize konuşun.

Sorulara baktığımda soruyu çözmeyi yöntemini görüyorum zaten çalıştığım kaynak üstte konu altta soru şeklinde konu çalışmak çok zamanımı alıyor soru çözeceğim sanırım olmazsa tekrar konu çalışmasına dönerim.

Trigo 1'de aman aman konuluk bir şey yok hocam öğrendiğinizi düşünüyorsanız soru çözün konu vakit kaybı olabilşt veya belirli spesifik kısmında sıkıntınız varsa örneğin indirgeme vs o zaman ona çalış sadece.

Trigo 1'de aman aman konuluk bir şey yok hocam öğrendiğinizi düşünüyorsanız soru çözün konu vakit kaybı olabilşt veya belirli spesifik kısmında sıkıntınız varsa örneğin indirgeme vs o zaman ona çalış sadece.
Daha derece dakika saniyelerin toplanmasındayım kitap çok temelden aldığı için yavaş yavaş ilerletiyor karar veremediğim bir şey var 11. sınıf mikro orijinal fasikülüm var elimde bir de karekök 0 trigonometri var karekök 0 trigonometri her konuyu anlata anlata gittiği için çok uzun sizce mikroorjinalden mi çözmeliyim

Daha derece dakika saniyelerin toplanmasındayım kitap çok temelden aldığı için yavaş yavaş ilerletiyor karar veremediğim bir şey var 11. sınıf mikro orijinal fasikülüm var elimde bir de karekök 0 trigonometri var karekök 0 trigonometri her konuyu anlata anlata gittiği için çok uzun sizce mikroorjinalden mi çözmeliyim.

Sınavınız yakınsa mikrodan çözün baktınız o kısımdan çok yanlışınız veya anlamadığınızı süşünüyorsunuz o kısımı bir de karekökten çözersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı